Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 21:50

Αδιαφορία και η «μπάλα στην εξέδρα»

Του Παναγιώτη Μπλάνα, ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου

Τους τελευταίους μήνες έχει χυθεί πολύ μελάνι και έχουν λεχθεί πολλά σχετικά με την υποβάθμιση που υπάρχει στον πρώην δήμο Κορώνης . Μάλιστα πολλές φορές στις κινήσεις διαμαρτυρίας πρωτοστατούν τα στελέχη της δημαρχοντίας Καρβέλα ,η οποία έχει πολύ μεγάλο μέρος ευθύνης για την κατάσταση . Επειδή λοιπόν κάποια στιγμή τα παραμύθια πρέπει να τελειώσουν , παρακάτω θα παραθέσω γεγονότα    από το δημοτικό συμβούλιο που αναδεικνύουν την ανεπάρκεια και αδιαφορία της σημερινής δημοτικής αρχής .

1] Το δημοτικό σχολείο Κορώνης πρόσφατα υποβαθμίστηκε σε πενταθέσιο .      Σε αντίδραση οι κάτοικοι έκαναν διάφορες ενέργειες διαμαρτυρίας στις οποίες «πρώτη μούρη» ήταν τα στελέχη του κ Καρβέλα . Θα περίμενε κανείς λοιπόν ότι στην ετήσια γνωμοδότιση /αίτημα προς το υπουργείο παιδείας που στέλνει ο δήμος κάθε χρόνο θα είχε συμπεριληφθεί το αυτονόητο , δηλαδή να ξαναγίνει το δημοτικό σχολείο εξαθέσιο .

Φευ! Η δημοτική αρχή δεν στήριξε ούτε την ίδια της την διαμαρτυρία    και δεν υπήρχε κανένα αίτημα για το σχολείο αυτό .

2] Πριν λίγο καιρό στο δημοτικό συμβούλιο ήρθε ψήφισμα για αναβάθμιση των ιατρικών δομών στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης .

Όταν ο γράφοντας πήρα τον λόγο και είπα ότι «ψηφίσματα έχουν εκδοθεί πολλά και θα βγούν    ίσως και άλλα στο μέλλον    χωρίς αποτέλεσμα . Αν λοιπόν θέλουμε να έχουμε αποτελέσματα σας καλώ να χρησιμοποιήσουμε το «όπλο» της ανακήρυξης ως ανεπιθύμητων προσώπων    [persona non grata] των    κρατικών αρμόδιων που αδιαφορούν για την περιοχή .Επίσης κατά την γνώμη μου είναι υποκριτικό να διεκδικούμε γιατρούς και ασθενοφόρα όταν εμείς ως δήμος ΔΕΝ κάνουμε το αυτονόητο , δηλαδή να προσλάβουμε νοσηλευτές .Συνδημότισσες και συνδημότες ξέρετε ποια απάντηση έλαβα . Καμία    .

3] Κατά καιρούς διακινούνται διάφορές φήμες ότι ο    δήμος επιτέλους θα πάρει στην κυριότητα του το λιμάνι της Κορώνης    , θα γίνουν έργα    ,θα μπουν πλωτές    μαρίνες και μπλα ,μπλα ,μπλα….

Το προηγούμενο διάστημα λοιπόν σε συζήτηση θέματος στο δημοτικό συμβούλιο ,που επί της ουσίας αφορούσε το λιμάνι της Μεθώνης    και της Φοινικούντας και την υπαγωγή τους στο λιμενικό ταμείο Πύλου , στην τοποθέτησή μου ζήτησα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες    ώστε να υπαχθεί στο μέλλον και το λιμάνι της Κορώνης στο λιμενικό μας    ταμείο. Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν «ότι δεν έχουμε αρμοδιότητα και ότι είναι θέμα του υπουργείου».        Κάτι το οποίο είναι αβάσιμο αφού στο παρελθόν ο δήμος έχει κάνει παρόμοιες ενέργειες για άλλα λιμάνια του .Ουσιαστικά    έστειλαν την μπάλα στην εξέδρα.

Ελπίζω τα παραπάνω να είναι διαφωτιστικά για τους πολίτες και ώστε να μπορέσουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους .