Τρίτη, 07 Μαϊος 2024 20:12

Απόψεις για την ΟΧΕ Ταϋγέτου

 

 

Του Παναγιώτη Παυλάκου, διαχειριστή του ξενοδοχείου “Δένθις” στην Αρτεμισία στον Ταΰγετο

 

Παρακάτω είναι οι απόψεις μου που έχω υποβάλλει στην ανοικτή πύλη για την ΟΧΕ Ταϋγέτου.

1) Η εθνική οδός είναι προϋπόθεση για οτιδήποτε άλλο. Συνέπεια αυτού πρέπει να είναι ο δρόμος όμορφος -καθαρός- διαγραμμισμένος  με καθαρές σημάνσεις- χωρίς λακκούβες.

2) Οι άλλοι επαρχιακοί ασφαλτόστρωτοι δρόμοι να καθαρίζονται και να αποτυπώνονται σε κάθε τουριστικό έντυπο των νομών.

3) Στους δασικούς  δρόμους  να τοποθετηθούν πινακίδες πληροφόρησης για διαδρομές 4Χ4 -Μότο -και για πεζοπορίες.

4) Να προκηρυχθεί μειοδοτικός  διαγωνισμός για πενταετή καθημερινό καθαρισμό    (εκχιονισμό -καθαρισμό από πέτρες) του δρόμου Ε82 Αρτεμισία- Καλαμάτα.

5) Οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων για εναλλακτική ηλεκτρική μορφή ενέργειας -Φ/Β - αντλίες, ηλεκτρικά αυτοκίνητα κ.λ.

6) Οικονομική ενίσχυση για μονοκαλλιέργεια, προϊόντων τοπικών σε 10 στρέμματα -Γη της περιοχής σε παραγωγούς- προτροπή για αναδασμό.

7) Πλειοδοτικός διαγωνισμός σε λεωφορείο επιδοτούμενο για Καλαμάτα -Καρβέλι-Λαδά- Πηγές -Αλαγονία-Νέδουσα- Αρτεμισία -στάση και το απόγευμα επιστροφή. Για χρονική περίοδο 1/5 έως 30/8  για τα Σαββατοκύριακα.

8) Μακρόχρονη ενοικίαση σε επιχειρήσεις οριοθετημένων δημόσιων αγροτολιβαδικών εκτάσεων με αγροκτηνοτροφικό – αγροτουριστικό σκοπό.

9) Η περιοχή ενδεικτική για εγκατάσταση και δημιουργία φυλακών - κλινικών χρόνιων ψυχιατρικών παθήσεων – χώρος για εγκατάσταση συντήρησης και ανάπτυξης δασικών φυτών.