Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 20:29

Να γίνει το αντιπλημμυρικό σε Φαρών και Ακρίτα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η καταιγίδα της Τετάρτης χτύπησε καμπανάκι και προειδοποίησε για μια ακόμα φορά για την αντιπλημμυρική ανεπάρκεια και αδυναμία της Καλαμάτας.

Φώναξε πως τα αντιπλημμυρικά έργα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα στο σχεδιασμό, την οργάνωση και την πράξη, όχι στα λόγια και στο συναίσθημα μετά από καταστροφές.

Η καταιγίδα έδειξε ότι οι ιεραρχήσεις του παρελθόντος που φθάνουν μέχρι το σήμερα, είναι αδύναμες, αποτυχημένες και επικίνδυνες για τη θωράκιση της πόλης και την προστασία περιουσιών και ανθρώπων. Επιβεβαίωσε πως οι αναφορές που έχουν γίνει κατά καιρούς για την υλοποίηση έργων στην πόλη, θα πρέπει να περάσουν από τα λόγια και τις μελέτες στην πράξη και την υλοποίηση των έργων.

Δεν μπορεί ο δήμαρχος να κάνει λόγο, κάθε φορά που το θυμάται, για τη μελέτη που έχει η ΔΕΥΑΚ και προβλέπει να συγκεντρώνει τα νερά στο ύψος της Ευριπίδου (στην Αγία Βαρβάρα) και να δίνει λύση στη Φαρών και την Ακρίτα. Δεν έχει πλέον δικαιολογία να αναφέρεται στο έργο και στα πρέπει για την υλοποίησή του και να μην είναι από τα πρώτα στις διεκδικήσεις του στο νέο ΕΣΠΑ ή και σε άλλα προγράμματα. Δυστυχώς, το έργο δεν υπάρχει ούτε στο τεχνικό πρόγραμμα των έργων του δήμου για το 2018. Και ας πρόκειται για τους δύο πιο σημαντικούς δρόμους της πόλης που μεταφέρουν την κίνηση από (και προς) το κέντρο προς (και από) την Παραλία. 

Οταν το 2017 πλημμυρίζει το πιο σύγχρονο και ανεπτυγμένο κομμάτι της Καλαμάτας, πώς να γλιτώσουν οι γειτονιές και οι συνοικίες της;

Ο δήμαρχος που διεκδικεί και τα καταφέρνει σε πολλές περιπτώσεις, οφείλει να αναθεωρήσει τις προτεραιότητες και ας μην θεωρεί ότι τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι και τόσο δημοφιλή και δεν φέρνουν ψήφους.

Και να πάμε και στα έργα που έχουν εγκριθεί, έχουν ξεκινήσει, αλλά καρκινοβατούν. Η αδιαφορία για την υλοποίησή τους είναι πρόκληση. Δεν μπορεί να δίνεται μάχη, να εντάσσεται τελικά ένα σοβαρό αντιπλημμυρικό έργο στη Νέα Είσοδο και να σταματά ουσιαστικά λόγω υποχρηματοδότησης. Είναι ντροπή η αντιπλημμυρική προστασία στη Νέα Είσοδο να εντάσσεται σε  πρόγραμμα που δεν έχει χρήματα και κανείς αρμόδιος αυτοδιοικητικός παράγοντας να μην αντιδρά. Να μην θυμώνει που το 2017 η Νέα Είσοδος Καλαμάτας εξακολουθεί να πλημμυρίζει. Αλήθεια, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν εξοργίζονται, δεν θυμώνουν, όταν περνούν από την πλημμυρισμένη Νέα Είσοδο;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 20:23