Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 15:03

Οχι μικροπολιτικές σκοπιμότητες για το πιο σημαντικό έργο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Οταν για το πιο σημαντικό έργο της Μεσσηνίας δεν υπάρχει κλίμα σύμπνοιας και συνεννόησης, δεν υπάρχει ελπίδα.

Οταν το έργο αυτό αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης και αντιπολιτευτικής τακτικής στο μόνο δήμο που έχει εκδηλώσει πραγματικό ενδιαφέρον, είμαστε άξιοι της μοίρας μας, της κακής και μίζερης.

Ο λόγος για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και για την αντίδραση και τις επικρίσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και τέως δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη στον δήμαρχο Τάκη Καρβέλα, γιατί καθυστέρησε να προωθήσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το έργο στο υπουργείο Υποδομών και να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Ο Δ. Καφαντάρης μπορεί να έχει δίκιο τυπικά και πολιτικά, όμως για το έργο - πρώτη προτεραιότητα της περιοχής τέτοιες τακτικές δεν βοηθούν ούτε συμβάλλουν στην προώθηση της υλοποίησής του. Και είναι πολιτικάντικη και υποκριτική στάση, γιατί ο Δ. Καφαντάρης είναι γραμματέας της ΚΕΔΕ και εξέχον στέλεχος της Ν.Δ. και γνωρίζει πως άλλοι, σε υψηλότερα επίπεδα, έχουν ευθύνες για τις καθυστερήσεις.

Και μιλάμε για τη Ν.Δ., που είναι κυβέρνηση από τις 7 Ιουλίου 2019, που ήταν έτοιμη να κυβερνήσει με πρόγραμμα για τα δημόσια έργα, με τον υπουργό τομεάρχη Υποδομών εδώ και καιρό, όταν το κόμμα του βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Τον υπουργό, που έχει υποσχεθεί από τον περασμένο Οκτώβριο ότι θα κατέβει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη Μεσσηνία να κάνει επίσημες ανακοινώσεις, με πρώτο και καλύτερο τον συγκεκριμένο οδικό άξονα, αλλά φθάσαμε στα μέσα Ιανουαρίου και ακόμα ο νομός μας τον περιμένει.

Τους βουλευτές, που έχουν διαφορετικές απόψεις για το ποιο έργο πρέπει να γίνει και δεν ομονοούν ούτε πιέζουν τον υπουργό.

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, που διαφωνεί με το έργο που έχει τελικά επιλεγεί και δεν ασχολείται με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία παραμένει σε κάποιο συρτάρι υπουργείου.

Θέλει συναίνεση, συστράτευση, παμμεσσηνιακό μέτωπο το έργο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες υλοποίησής του για να μην χαθεί μια ακόμα κυβερνητική 4ετία. Το έργο μας ενδιαφέρει, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικάντικους ανταγωνισμούς. Οσο καθυστερεί η υλοποίησή του εμείς και η ανάπτυξη του τόπου μας θα είμαστε χαμένοι.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 13:11