Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 09:14

Πρώτα το κόμμα, μετά ο τόπος

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάποιοι απόρησαν με την απουσία των δημάρχων της Μεσσηνίας στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο συνάδελφός τους της Καλαμάτας για τη διεκδίκηση σοβαρών ζητημάτων του τόπου. Αναρωτήθηκαν, μήπως δεν τους νοιάζει η παράδοση του εθνικού δρόμου Παραδείσια - Τσακώνα; Ή αδιαφορούν για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού έως την Τσακώνα; Ή έχουν πιο σοβαρά πράγματα από το φυσικό αέριο να διεκδικήσουν;
Οι πιο πονηρεμένοι σκέφτηκαν ότι δεν πήγαν γιατί ήταν πρωτοβουλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου και θα τους "καπέλωνε". Θα τους έπαιρνε με το μέρος του, κόντρα στο κόμμα τους και στον αρχηγό τους, που κυβερνούν. Και ως εδώ, θέλουν να τους δώσουν ένα δίκιο. Αλλά κι ο δήμαρχος Καλαμάτας... την πάτησε; Εγινε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και του Πετράκου και κάνει αντιπολίτευση στο κόμμα του και τον αρχηγό του;
Οσοι παρακολούθησαν τη σύσκεψη, αυτά που έγιναν, εκείνα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν, κατάλαβαν ότι ο Νίκας δικαιώθηκε χωρίς να καπελωθεί από τον Πετράκο. Γιατί τα σοβαρά ζητήματα του τόπου, εκείνα που δικαιούται εδώ και χρόνια ο τόπος, είναι πέρα από κομματικές σκοπιμότητες, εξαρτήσεις και "καπελώματα". Δυστυχώς, την εποχή της πιο μεγάλης κρίσης αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό. Δεν έχουν καταλάβει ότι η Μεσσηνία δεν έχει αυτά που δικαιούται, γιατί οι άρχοντές της έβαζαν πάνω απ’ όλα τη κομματική σκοπιμότητα, το πολιτικάντικο συμφέρον. Κι έτσι ο νομός μπορεί να είχε ρουσφέτια και χάρες, αλλά όχι τα αυτονόητα.
Ετσι λειτούργησαν και οι δήμαρχοι. Ως πολιτικά - κομματικά εξαρτώμενοι, βλέποντας το κοντόφθαλμο συμφέρον του κόμματος που τους έδωσε το χρίσμα, δεν πήγαν στη σύσκεψη. Το συμφέρον του τόπου, η υπηρέτηση της βούλησης των πολιτών πέρασε σε δεύτερη μοίρα, για να μην πληγεί επικοινωνιακά το κόμμα. Πρώτα το κόμμα και μετά ο τόπος και οι πολίτες.
Και ψάχνουμε να βρούμε γιατί 10 χρόνια μετά την κατάρρευση δεν έχει δοθεί το Παραδείσια - Τσακώνα; Το έδειξαν οι δήμαρχοι.


Γιάννης Σινάπης

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 22:15