Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 11:39

Αν το έργο αποτελεί προτεραιότητα, πρέπει να τρέξει

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Εν μέσω πανδημίας και lockdown και με τα ζητήματα του κορονοϊού, η είδηση και το ρεπορτάζ για το πιο σημαντικό έργο της Μεσσηνίας πέρασε στα ψιλά. Εντάξει, η προστασία της υγείας μας είναι το ζήτημα υψίστης σημασίας, αλλά υπάρχουν έργα σε εκκρεμότητα χρόνων στον τόπο μας που δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.


“Με τους γνωστούς ράθυμους ρυθμούς του Ελληνικού Δημοσίου προχωρά η διαδικασία έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη από το υπουργείο Περιβάλλοντος”, επισημαίνεται στο ρεπορτάζ και σημειώνεται: “Στη συνέχεια το υπουργείο Υποδομών θα ξεκινήσει τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων, με στόχο ο ανάδοχος του έργου να έχει στη διάθεσή του το 2022 όλες τις απαιτούμενες εκτάσεις για τη βελτίωση του δρόμου. Για να ξεκινήσουν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου στα μέσα του 2022, θα πρέπει να κατατεθούν στα τέλη του 2021 δεσμευτικές προσφορές από τις εταιρείες που συνεχίζουν στο διαγωνισμό”.
Και αναρωτιέσαι, μπορεί η καραντίνα να φρενάρει την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου; Τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή έχουν πάρει άδειες ειδικού σκοπού; Ανθρώπινα τα ζητήματα αυτά και η υγεία των ανθρώπων είναι πάνω απ’ όλα. Να μην τα ξεφτιλίσουμε όλα όμως. Οι υπηρεσίες του υπουργείου μπορούν και πρέπει να δουλέψουν. Πολιτικό είναι το ζήτημα. Δεν σταματάει το κράτος με τον κορονοϊό.
Αν το έργο αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, το πολιτικό προσωπικό των υπουργείων Περιβάλλοντος και Υποδομών, οι περιβαλλοντικοί όροι πρέπει να εγκριθούν σήμερα. Και αδικαιολόγητα δεν εγκρίθηκαν χθες. Οι διαδικασίες και οι χρόνοι που αναφέρονται στο ρεπορτάζ, είναι εφικτοί. Αν το έργο αποτελεί προτεραιότητα για το πολιτικό προσωπικό της χώρας που έχει την ευθύνη, θα υλοποιηθούν στην ώρα τους. Τα στελέχη των υπουργείων είναι έμπειρα. Γνωρίζουν και τα εμπόδια και τις αδυναμίες για τα επόμενα βήματα μέχρι την πλήρη μελετητική ωριμότητα, τη διενέργεια των απαλλοτριώσεων και την επιλογή του αναδόχου.
Η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου του “Μορέα” μετά την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης δείχνει το δρόμο. Ηταν τότε που σημειώθηκε συνέπεια στους σχεδιασμούς και στα χρονοδιαγράμματα. Τότε που το έργο παραδόθηκε χωρίς καθυστερήσεις. Τέτοια αντιμετώπιση αξίζει και ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Το δικαιούνται οι Μεσσήνιοι, που έχουν κουραστεί από τις πολιτικάντικες υποσχέσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 10:08