Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 21:22

Σημαντικά έργα οφείλονται ακόμα στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Του Γιάννη Σινάπη

Ξεκίνησε, επιτέλους, το σημαντικό έργο βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι. Ενα έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Είναι το πρώτο σημαντικό οδικό έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια στη Μεσσηνία, μετά το πολύπαθο οδικό τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι με την παράκαμψη Πεταλιδίου που έχει μείνει στη μέση και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα ολοκληρωθεί.

Ο δρόμος αυτός, που συνδέει δύο μεγάλες πόλεις της Τριφυλίας, μελετήθηκε από τη ΔΕΚΕ της κρατικής Περιφέρειας, στο στρογγυλό κτήριο της οδού Σεχιώτη στην Τρίπολη. Υπηρεσία που επισκεπτόμουν τα χρόνια της κρατικής Περιφέρειας και αναζητούσα τη μελέτη από τον τότε προϊστάμενο μελετών και αργότερα διευθυντή της υπηρεσίας Γιώργο Κωστόγιαννη.

Ο δρόμος Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι έπρεπε να έχει γίνει από τα πρώτα χρόνια της αιρετής Περιφέρειας. Να έχει ξεκινήσει μετά το άλλο πολύπαθο έργο της Δυτικής Μεσσηνίας, το Γαργαλιάνοι - Ρωμανού. Γι’ αυτό και η πρόσφατη έναρξη των εργασιών δεν είναι για πανηγυρισμούς και χαρές. Είναι για προβληματισμό, για στοχασμό, αναζήτηση των αιτιών της καθυστέρησης και μάθημα για να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

Τέτοιο έργο είναι και ο δρόμος Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα, που αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα. Εργο που μελετήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας μέχρι την Αρχαία Μεσσήνη και την Αρκαδική Πύλη μάλιστα, αλλά δεν ξεκίνησε ποτέ από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, παρά τις υποσχέσεις της τότε αιρετής περιφερειακής αρχής.

Η περιφερειακή αρχή οφείλει στη Μεσσηνία, που τόσα χρόνια δεν έχει δει έναν σημαντικό δρόμο ολοκληρωμένο, να δημοπρατήσει και να υλοποιήσει και το υπόλοιπο τμήμα, από τη Λάμπαινα έως και την Αρχαία Μεσσήνη.

Και επιμένω στην άποψή μου, γιατί ο μοναδικός σημαντικός δρόμος που ολοκληρώθηκε τα τελευταία χρόνια στη Μεσσηνία, από το Σουληνάρι έως το Κορυφάσιο, ήταν έργο που έκανε το υπουργείο Υποδομών.

Τέλος, να υπενθυμίσω στην Περιφέρεια ότι χρωστά στην Τριφυλία τα δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος, που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 20:45