Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 21:07

Νέες επισημάνσεις γύρω από τη Βασ. Γεωργίου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μηνύματα από αναγνώστες λάβαμε τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή το άρθρο με τίτλο “Μία εβδομάδα αμφιδρομημένη η Βασ. Γεωργίου” με επισημάνσεις που προκύπτουν από τις πρώτες ημέρες των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Εντονη ήταν η διαμαρτυρία για τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στη Φαρών, που φαίνεται ότι έχουν... απορυθμιστεί. Ειδικότερα ανά φάσεις δημιουργείται μεγάλη ουρά, που φθάνει ακόμα και πάνω από το ύψος της οδού Καίσαρη. Την ώρα που ανάβει πράσινο στη διασταύρωση Φαρών και Βασ. Γεωργίου, ανάβει κόκκινο λίγα μέτρα πιο κάτω στην αντίστοιχη διασταύρωση με τη Βασ. Ολγας με αποτέλεσμα, όχι μόνο να “μπουκώνει” ο δρόμος, αλλά να μένουν στη μέση της πρώτης διασταύρωσης τα αυτοκίνητα. Θα πρέπει λοιπόν η ρύθμιση των σηματοδοτών να μπει σε προτεραιότητα για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Οσον αφορά την “πληγή” με τη ράμπα στο διαχωριστικό στην Ασκληπιού, η οποία έχει μετατραπεί σε... διάβαση δικύκλων, κάτοικος της περιοχής προτείνει να μεταφερθεί το ρεύμα ανόδου στον άλλο κλάδο του δρόμου (ανατολικά του αλσυλλίου) και έτσι τα μηχανάκια να μην βγαίνουν “φάτσα” με το πέρασμα. 

Ο ίδιος αναγνώστης μάλιστα επεσήμανε ότι ίσως πρέπει να τοποθετηθούν 1-2 σαμαράκια στο ύψος της πλατείας Ταξιαρχών, ώστε να περιορίσουν την ταχύτητα των οχημάτων που έρχονται προς το κέντρο της Καλαμάτας και παράλληλα τον κίνδυνο για πρόκληση ατυχήματος σε μία περιοχή, που λόγω του σχολείου και της πλατείας κυκλοφορούν αρκετά παιδιά.

Για την ίδια περιοχή άλλο άτομο σημείωσε ότι θα πρέπει να κατασκευαστεί ράμπα αναπήρων στην πλατεία Ταξιαρχών απέναντι από την Ασκληπιού, γιατί αλλιώς είναι δώρον άδωρον.

Για το τέλος αφήσαμε μία πρόταση για την αποσυμφόρηση της Βασ. Ολγας, σύμφωνα με την οποία πρέπει να απαγορευθεί η αριστερή στροφή από την Κεφάλα (προέκταση Φραντζή) προς την Υδρας κάτω από το σταθμό. 

 

Οπως οφείλαμε, εμείς μεταφέραμε από αυτή εδώ τη στήλη τις επισημάνσεις των αναγνωστών, οι οποίες μας έφθασαν μετά το προηγούμενο άρθρο. Ας εξεταστούν λοιπόν, ώστε να φανεί κατά πόσο έχουν βάση και αν είναι να δρομολογηθούν.