Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 14:19

Φροντίδα για την Αθηνών πριν τη μετακόμιση

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει η μετακόμιση όλων των υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας στο νέο Δημαρχείο, στο ανακατασκευασμένο παλιό Νοσοκομείο της πόλης. Η οδός Αθηνών κορεσμένη και προβληματική από χρόνια, θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη κίνηση, αν και η είσοδος κι η έξοδος σχεδιάζεται να είναι από την πίσω πλευρά, τη δυτική, από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Κοκκορόγιαννη.

Η σημερινή κατάσταση στην Αθηνών δεν επιτρέπει αισιοδοξία και η ανύπαρκτη προετοιμασία από πλευράς δημοτικής αρχής, ακυρώνει την όποια ελπίδα. Ο κόσμος της Καλαμάτας δεν έχει μάθει να χρησιμοποιεί το αστικό λεωφορείο. Κινούμενος ο καθένας με το δικό του όχημα θα "συνεισφέρει" ακόμα περισσότερο στην κυκλοφοριακή επιβάρυνση της Αθηνών.

Το κακό είναι ότι ίδια και χειρότερη προβλέπεται η κατάσταση για τους πεζούς, γι’ αυτούς που θα επιλέξουν να πάνε με τα πόδια στο νέο Δημαρχείο. Και μέχρι να γίνει ο ποδηλατόδρομος - πεζόδρομος που σχεδιάζει η δημοτική αρχή μέσα από το σταθμό και παράλληλα με τις γραμμές, το βάρος θα πέσει στην Αθηνών. Μια βόλτα κατά τις πρωινές ώρες θα επιβεβαιώσει την προβληματικότητα και την παθογένεια της κατάστασης. Ας την επιχειρήσουν ο δήμαρχος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και τα υπηρεσιακά στελέχη του δήμου.

Θα διαπιστώσουν ότι τα πεζοδρόμια στη Αθηνών θέλουν φροντίδα και παρεμβάσεις. Κατασκευαστικές, τεχνικές, αλλά και πολιτικές, με εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών. Η κίτρινη γραμμή που έχει μπει για τα εμπορεύματα των καταστημάτων, πρέπει να τηρείται, ώστε να μένει ελεύθερος χώρος για τους πεζούς. Δε γίνεται να παρκάρουν για ώρα πάνω στο πεζοδρόμιο αυτοκίνητα, χωρίς να τρέχει τίποτα. Είναι στιγμές που ακόμα και ένας πεζός, όχι μαμά με καρότσι, πρέπει να κατέβει στο δρόμο, για να περάσει. Η παρουσία του δήμου και των αρμοδίων οργάνων του, ενόψει της μετακόμισης στο νέο Δημαρχείο, πρέπει να είναι πιο τακτική, πιο δυναμική. 

Και ο δήμος οφείλει να παρέμβει άμεσα τεχνικά, να βελτιώσει και να φτιάξει ανθρώπινα πεζοδρόμια. Τώρα πριν γίνει η μετακόμιση και λειτουργήσει το νέο Δημαρχείο. Μιλάμε για στοιχειώδεις και αυτονόητες παρεμβάσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 19:01