Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 20:11

Το σκοτάδι θα ηττηθεί 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Για άλλη μια φορά την τελευταία δεκαετία ζούμε σε συνθήκες υψηλής αβεβαιότητας. Το 2010 ήταν η συνειδητοποίηση της χρεοκοπίας.

Το 2015 οι ουρές στις τράπεζες και η αγωνία για την πορεία της χώρας στην Ευρώπη ή στον Τρίτο Κόσμο. Η κρίση τότε ήταν οικονομική, η οποία μπορεί να επηρέαζε τη ζωή μας αλλά δεν έθετε σε αμφισβήτηση την ίδια την ύπαρξή της. Η παρούσα κρίση έχει στο επίκεντρό της το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου που είναι η υγεία του. Ο κίνδυνος υπαρκτός και η ανευθυνότητα σκοτώνει εμάς και τους γύρω μας.

Η γενιά μας ζει την τελευταία δεκαετία τον δικό της μεγάλο πόλεμο. Οι αλλεπάλληλες κρίσεις αποτελούν μία μεγάλη δοκιμασία για όλους μας. Το τι έκανε ο καθένας σε αυτές τις μάχες είναι τα δικά του προσωπικά παράσημα, αλλά και μαθήματα ζωής. Το πόσοι δηλαδή λειτούργησαν με υπευθυνότητα, σύνεση και σοβαρότητα και πόσοι επέλεξαν το δρόμο της αυταπάτης, του λαϊκισμού και της τοξικής εχθροπάθειας. Στο μεγάλο χωριό του Διαδικτύου κυριαρχούν οι ακραίες επιθέσεις σε όσους για τον έναν ή τον άλλο λόγο ξεχωρίζουν. Ο λαϊκισμός, τα ψέματα, οι κατασκευασμένες ιστορίες μαζί με θεωρίες συνωμοσίας οδηγούν σε επιλεγμένες στοχοποιήσεις και ανθρωποφαγία.

Η στόχευση συγκεκριμένων ανθρώπων που ξεχωρίζουν, αποτελεί βασικό καθημερινό μέλημα ενός εσμού διαδικτυακών δολοφόνων χαρακτήρα. Τελευταίο θύμα αυτής της αλητείας είναι η υπονόμευση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Του επιτίθενται σε όλα τα επίπεδα, με την ίδια γνωστή μέθοδο που έχουν εφαρμόσει σε σειρά από πρόσωπα όλα αυτά τα χρόνια. Λοιδορούν τις προσωπικές του επιλογές, σχολιάζουν τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, αμφισβητούν ακόμα και την επιστημονική του κατάρτιση. Του επιτίθενται χωρίς συστολή, γιατί δεν μπορούν να ξεπεράσουν τη μιζέρια, την ανεπάρκεια και την ανυπαρξία τους, έχουν μάθει να εχθρεύονται ό,τι ξεχωρίζει, ό,τι ξεπερνά τον ισοπεδωτικό μέσο όρο. Η χώρα κόντρα σε αντιξοότητες τα κατάφερε. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, θα τα καταφέρουμε βάζοντας στο περιθώριο τοξικούς ανθρώπους και απόψεις. Το περιθώριο μπορεί να καταφέρει να λασπώσει ανθρώπους, αλλά δεν θα καταφέρει να ανατρέψει την πορεία της χώρας προς το φως. Το σκοτάδι για άλλη μια φορά θα ηττηθεί.

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 18:22