Πέμπτη, 07 Μαϊος 2020 18:37

Η βολική σιωπή για τους δασικούς χάρτες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Η έκδοση ψηφισμάτων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Με μεγάλη ευκολία οι παρατάξεις της μειοψηφίας συνασπίζονται κατά της περιφερειακής αρχής ή της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο αποδοκίμασε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το περιβάλλον. Σύμφωνα με το ψήφισμα που εγκρίθηκε μετά από εισήγηση της παράταξης που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και αποδέχθηκαν οι υπόλοιποι, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα έναντι της προστασίας του περιβάλλοντος γιατί απλουστεύει τις διαδικασίες αδειοδότησης επενδύσεων.
Το ότι εξέδωσε ένα ακόμη ψήφισμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έχει μικρή έως ελάχιστη σημασία, για να είμαστε ακριβείς έχει τόση σημασία όσο είχαν κατά το παρελθόν οι κηρύξεις ...αποπυρηνικοποιημένων ζωνών! Μέσα από την έκδοση ψηφισμάτων οι περιφερειακοί σύμβουλοι εκφράζουν την πολιτική και ιδεολογική τους άποψη αλλά και την ανάγκη τους να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές επιλογές, κάποιοι και να δηλώσουν ότι απλώς υπάρχουν.
Αξίζει όμως να δούμε ποια είναι η στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε σχέση με τους δασικούς χάρτες και με τη ρύθμιση που προωθείται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κάτι που αφορά κατά βάση τους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Διαπιστώνεται ότι στο ψήφισμα, ένα κείμενο δεκάδων λέξεων, οι περιφερειακοί σύμβουλοι δεν βρήκαν ούτε τρεις λέξεις να αφιερώσουν στο πρόβλημα που πραγματικά απασχολεί τους πολίτες της Πελοποννήσου. Δεν είχαμε έτσι την ευκαιρία να μάθουμε αν συμφωνούν με τη ρύθμιση, διαφωνούν, θέλουν να προστεθεί κάτι άλλο ή μήπως κάτι να αλλάξει. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο απασχολεί τους πολίτες της Πελοποννήσου η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την αδειοδότηση εξόρυξης πετρελαίου -αν και εφόσον τεθεί ποτέ τέτοιο ζήτημα στο μακρινό μέλλον-αλλά είμαστε βέβαιοι ότι τους ενδιαφέρει, και μάλιστα πάρα πολύ, το πώς θα ρυθμιστεί το ζήτημα της περιουσίας τους με τους δασικούς χάρτες. Η τυφλή αντιπολίτευση κομματικών σκοπιμοτήτων δεν έχει θέση στην αυτοδιοίκηση, πολύ περισσότερο όταν εμφανώς προωθείται μια συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα, η οποία δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, τις ανάγκες της οικονομίας και των πολιτών.
panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Μαϊος 2020 18:46