Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 22:21

Απόδειξη αποτυχημένης πολιτικής λειτουργίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η εικόνα της προόδου των εργασιών κατασκευής της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας αποτελεί ένα αισιόδοξο μήνυμα. Η Πελοπόννησος μέσα στο 2022 θα απαλλαγεί επιτέλους από την ανεξέλεγκτη διαχείριση των σκουπιδιών. Για να φτάσουμε όμως έστω και σε αυτή την ακριβή και ξεπερασμένη περιβαλλοντικά λύση διαχείρισης των σκουπιδιών, πέρασαν περισσότερα από 10 χρόνια. Το γεγονός αυτό από μόνο του δείχνει την αδυναμία του τοπικού πολιτικού προσωπικού να συνεννοηθεί, να δράσει και να παραγάγει αποτελέσματα. Όταν πέρασαν τόσα χρόνια για να δοθεί μία στοιχειώδης λύση στη διαχείριση των σκουπιδιών, δεν χρειάζεται να απορεί κανένας γιατί το ποσοστό φτώχειας είναι στο 20% σε μία περιφέρεια δίπλα από την Αθήνα και με παρόμοια χαρακτηριστικά με την Κρήτη.

Οι επικρατούσες τοπικές πολιτικές λογικές είναι αυτές που δημιουργούν τη φτώχεια. Η αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι αυτό που προκαλεί την υστέρηση. Το πολιτικό προσωπικό της Πελοποννήσου χρόνια τώρα για το μόνο που μπορεί να επαίρεται είναι για την εξυπηρέτηση των υπηκόων ψηφοφόρων του. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Πελοπόννησο κάνουν διαχρονικά καριέρα πολιτικοί που διακρίνονται για τα ρουσφέτια μετατρέποντας ακόμα και τις υπηρεσίες υγείας σε πολιτικό πλεονέκτημα!

Η ιστορία των σκουπιδιών είναι ενδεικτική του πολιτικού προβλήματος και χρειάζεται να λειτουργήσει διδακτικά. Από τη μία μεριά έχουμε πολιτικούς, οι οποίοι ασχολούνται επιδερμικά με τα μεγάλα θέματα της περιοχής και επικεντρώνονται στις μικροεξυπηρετήσεις που συντηρούν… ηγεμονίες στην ακινησία. Από την άλλη έχουμε τους διαχρονικούς επαγγελματίες αγωνιστές, οι οποίοι εξαντλούν κάθε δυνατότητα που υπάρχει χρησιμοποιώντας τους νόμους του αστικού κράτους, το οποίο κατά τα λοιπά αντιπαλεύουν, έτσι ώστε να μπλοκάρουν διαδικασίες. Οι αντιευρωπαϊστές διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους υπερασπιζόμενοι τους κανόνες της Ε.Ε., προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν για να μπλοκάρουν επενδύσεις και λύσεις, ενώ οι ευρωπαϊστές ξεχνούν τους κανόνες του αστικού κράτους όταν πρόκειται για τα δικά τους παιδιά! Με αυτό το πολιτικό προσωπικό πάλι καλά να λέμε που μετά από τόσα χρόνια τα σκουπίδια της Πελοποννήσου θα τα διαχειρίζονται στοιχειωδώς και δεν θα καταλήγουν ανεπεξέργαστα σε ποτάμια και ακτές.

panagopg@gmail.com