Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 16:46

Επιστολή στο Διοικητή του Νοσοκομείου Σπάρτης: "Μου ζητούν 82 ευρώ για… φωτοτυπίες ιατρικών εγγράφων"



Κύριε διοικητά,
επειδή αντιμετωπίζω σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα υγείας, χρειάστηκα για κάποιες συμπληρωματικές ιατρικές εξετάσεις που κάνω κάθε τρίμηνο, εδώ και 4 χρόνια σε νοσοκομεία της Αθήνας, κάποια ιατρικά προσωπικά μου έγγραφα, από το νοσοκομείο Σπάρτης.
Αφού έκανα λοιπόν τη σχετική αίτηση στις 13/1/2012, πέρασα από 40 κύματα με διαρκή αλληλογραφία με τη διεύθυνση διοικητικής υπηρεσίας και εσάς προσωπικά, καταγγελία στο γραφείο του υπουργού υγείας κλπ, τελικά σήμερα 14/2/2012 και μετά από έγγραφο του υπουργείου υγείας προς τον διοικητή κ. Κουφό (το οποίο μου κοινοποιήθηκε από το υπουργείο), έλαβα με απογευματινή ιδιωτική ταχ/κη υπηρεσία απάντηση από την υπηρεσία σας (σας επισυνάπτω σχετικά), με την οποία μου ζητάτε για να μου δώσετε τα προσωπικά μου ιατρικά έγγραφα, το ποσό των 82,60 ευρώ για τις φωτοτυπίες. Δεν θα σταθώ στο γιατί, αλλά με ενοχλεί το γεγονός, ότι την ώρα που έχουν βυθιστεί τα νοσοκομεία μας στην απόλυτη εξαθλίωση από τις μίζες και τις σπατάλες, ζητάτε από ένα πολίτη με αναπηρική σύνταξη, να πληρώσει για φωτοτυπίες. Αλήθεια, πως κοστολογούνται οι φωτοτυπίες σε ένα νοσοκομείο; Εμένα μου τις χρεώσατε 10 λεπτά τη μία. Όσο δηλαδή και ένα κατάστημα φωτοτυπιών που δουλεύει με τεράστιο κέρδος στο συγκεκριμένο αντικείμενο(200%). Δηλαδή δεν θέλετε απλώς να πληρώσω το κόστος, αλλά να βγάλετε και κέρδος. Καλό το μαγαζάκι σας κ.Κουφέ. Τις φωτοτυπίες που βγάζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο σας για προσωπική τους χρήση τις πληρώνουν;
Δεν θα σταθώ άλλο στη μικροψυχία των διοικούντων. Εκείνο που θέλω να πω, είναι ότι επειδή δεν δύναμαι αυτό το καιρό να καταβάλω το αντίτιμο των φωτοτυπιών γιατί έχω να πληρώσω και το χαράτσι της ΔΕΗ (563,85 ευρώ ), και χρειάζομαι τα έγγραφα επειγόντως για να τα προσκομίσω σε νοσοκομείο της Αθήνας, θα παραδώσω στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, ένα ρολόι χειρός, μάρκας ΩΜΕGA, (δώρο της πεθεράς μου στο γάμο μου), αχρησιμοποίητο, αρκετά μεγάλης αξίας, το οποίο υπερκαλύπτει κατά 20 φορές το απαιτούμενο ποσό για την παραλαβή των εγγράφων.

Μετά τιμής
Αντώνης Βλαχονικολός
Λυκούργου 33-23100 Σπάρτη