Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011 14:33

Η Σοφία Αποστολοπούλου για τα πρακτικά του δ. σ. Πύλου-Νέστορος

Διάβασα τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πύλου – Νέστορος και διαπίστωσα παραβίαση των αποφάσεων (συνειδητή ή όχι).
Η διαστρέβλωση της γνώμης μου, έχει γίνει πάρα πολλές φορές .
Ίσως, οι κύριοι της πλειοψηφίας,  δεν μπορούν να ανεχθούν το γεγονός κάποιος να έχει διαφορετική άποψη  από αυτούς, και να τη λέει.
Θα αναφέρω τα εξής που έπεσαν στην αντίληψή μου:
Μου καταλογίζουν ότι είπα: «θα πρέπει να  παρέχεται η περίθαλψη από τα υπουργεία  και μέσω του εθελοντισμού».
Ουδέποτε ήμουν  υπέρ του εθελοντισμού. Όχι μόνο, γιατί είναι απλήρωτη  εργασία, αλλά και γιατί οι υπηρεσίες υγείας πρέπει να παρέχονται από μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό και όχι ευκαιριακά, από κάποιους εθελοντές.
Στα ψηφίσματα ενάντια
-  Στο κλείσιμο των σχολείων
-  Στο κλείσιμο της ΔΟΥ Πύλου
-  Στο κλείσιμο του γραφείου ΟΑΕΕ  της Πύλου και
-  Στο ιχθυοτροφείο κόκκινου τόνου στη Σχίζα
Είχα κάνει τοποθετήσεις, τις οποίες είχα καταθέσει γραπτώς στο προεδρείο. Ο κος Πετρόπουλος (πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου) μου είχε ότι θα συμπεριληφθούν στα ψηφίσματα. Τίποτα από ότι είπα δεν συμπεριλαμβάνεται στα ψηφίσματα  που είδα, ως ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου  – Νέστορος.
3)  Πώς γίνεται η καταψήφιση ενός θέματος να  παρουσιάζεται ως «ΛΕΥΚΟ»?? 
Πιστεύω ότι όλοι  οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι  θυμούνται τι έγινε την ημέρα που συζητούσαμε  το ψήφισμα για την  μετονομασία του αεροδρομίου Καλαμάτας. Διαφώνησα με όλο το κείμενο  του ψηφίσματος και ψήφισα «ΚΑΤΑ». Όμως επειδή θέλατε, σώνει και καλά, να περάσει ομόφωνα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  κος  Πετρόπουλος , επέμενε  ή να πω ότι δεν έχω άποψη, ή  ότι είχα βγει έξω, δηλαδή «ΑΠΟΥΣΑ» 
4)  Επίσης έχω να αναφέρω ότι από τις τοποθετήσεις μου δεν καταγράφεται στα πρακτικά σχεδόν τίποτα .
Δεν  επικυρώνω τα πρακτικά και  απαιτώ να γίνουν οι διορθώσεις  σύμφωνα  με τις μαγνητοφωνήσεις  και με τα  γραφτά  κείμενα  που είχα καταθέσει στο προεδρείο.  Εάν δεν γίνουν αυτά τότε θα προβώ στις απαραίτητες ενέργειες για να υπερασπιστώ την αξιοπρέπειά μου, τις θέσεις μου και τις απόψεις μου, που έχω καταθέσει  στο δημοτικό συμβούλιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ