Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 13:22

Ευτυχώς χάσαμε!

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Χάσαμε.

Αν κερδίζαμε, ο νικητής θα είχε ονοματεπώνυμο κι όπως ακουγόταν ετοίμαζε και... πολιτικές επενδύσεις.

Τώρα που χάσαμε, ο χαμένος πώς λέγεται; Απλά Καλαμάτα;

Χάσαμε διότι ο εν λόγω κύριος με το ονοματεπώνυμο δεν κατάλαβε, επειδή δεν ήθελε, ότι η υπόθεση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης δεν ήταν υπόθεση του Δήμου Καλαμάτας και του Κ21, του φορέα δηλαδή που ίδρυσε για να χειριστεί την υπόθεση ως δήθεν ανεξάρτητο όργανο. Κύριος οίδε τι τράβηξαν οι άνθρωποι.

Χάσαμε επειδή η διεκδίκηση δεν έγινε ποτέ υπόθεση όλης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, η οποία θα κέρδιζε από τη νίκη.

Χάσαμε επειδή όλα τα κατηύθυνε κάποιος με τη λογική της αρχής του ενός ανδρός, παρά τις φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες των ανθρώπων του Κ21 και των εθελοντών.

Χάσαμε διότι στην Ευρώπη και στο λεξικό της δεν υπάρχει η λέξη "βλαχοδήμαρχος".

Χάσαμε επειδή δεν καταφέραμε να κάνουμε την υπόθεση αυτή κίνημα όλης της πόλης, ανοίγοντας τις πόρτες και σε πολλές προσωπικότητες που την υπηρέτησαν διαχρονικά. Μέχρι και υπουργό Πολιτισμού, πρώην δήμαρχο, είχαμε στην Καλαμάτα.

Χάσαμε διότι δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε σωστά τον μεγάλο χορηγό και ούτε αναζητήσαμε κι άλλους μικρότερους που σίγουρα υπάρχουν στην Καλαμάτα.

Ευτυχώς χάσαμε, διότι μέχρι το 2021 που θα παίρναμε το σκήπτρο θα κάναμε τις ίδιες ασυναρτησίες που κάναμε ως υποψήφιοι.

Ευτυχώς χάσαμε, διότι «όποιος δεν ξέρει πού θέλει να πάει, το πιθανότερο είναι να πάει εκεί που δεν θέλει». Και που δεν πρέπει, συμπληρώνουμε εμείς που, πρώτοι και μοναχικοί για πολύ καιρό, στηρίξαμε την υποψηφιότητα.

Ντίνος Δ. Πλεμμένος