Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 20:40

Ο χαβαλές των καταλήψεων 

 Ξεκίνησαν από χθες οι θεσμοθετημένες καταλήψεις στα σχολεία. Το μάθημα των καταλήψεων καλό θα ήταν να ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα, άλλωστε μέσα από την αρίστευση στις καταλήψεις μπορεί κάποιος να φτάσει μέχρι και στη θέση του πρωθυπουργού!

Το ωραίο είναι ότι όλες οι καταλήψεις στα σχολεία ξεκίνησαν χθες, Δευτέρα πρωί, ταυτόχρονα σχεδόν σε όλα τα μεγάλα σχολεία της πόλης και σήμερα αναμένεται να επεκταθούν ως ίωση και στα υπόλοιπα. Τα αιτήματα και το πλαίσιο δεν νομίζουμε ότι έχουν καμία αξία και σημασία. Η πορεία που θα ακολουθηθεί είναι προδιαγεγραμμένη και μονότονα επαναλαμβανόμενη κάθε χρόνο. 

Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για μερικές ημέρες, διάφοροι επιτήδειοι θα ψαρέψουν για τους κομματικούς στρατούς, η πλειοψηφία θα κάνει χαβαλέ και τα πράγματα μετά από το μικρό αυτό διάλειμμα θα επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. Το ερώτημα είναι αν όλο αυτό το θέατρο επαναστατικής γυμναστικής προσφέρει κάτι πέρα από το ψυχαγωγικό κομμάτι που αναμφίβολα έχει την αξία του. Οι σχολικές καταλήψεις θα συνεχίσουν να επαναλαμβάνονται όσο αντιμετωπίζονται ως κάτι σημαντικό αν όχι ηρωικό χωρίς να υπάρχουν συνέπειες, όπως για παράδειγμα η παράταση του σχολικού έτους και η κάλυψη των ημερών που χάθηκαν λόγω των καταλήψεων.  Πρόκειται για νεανικό χαβαλέ τον οποίο αξιοποιούν κομματικοί παραμυθάδες για να ανανεώσουν κομματικά μέλη και επαναστατικό παραμύθι. Ας ευχηθούμε οι φετινές εκδηλώσεις να ολοκληρωθούν χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις και απρόοπτα και να χαθούν μόνο μερικές διδακτικές ώρες.