Παρασκευή, 19 Μαϊος 2017 20:59

Περισσεύει η υποκρισία 

 

Σύμφωνα με δήλωση του Σταμάτη Γονίδη, που διακινείτο χθες στα σόσιαλ μίντια, τραγούδησε στο πάρτι γενεθλίων του Πάνου Καμένου που έγινε στο σπίτι του υπουργού Αμυνας και συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με τη συνοδεία στρατιωτικής μπάντας.

Η στρατιωτική μπάντα χρησιμοποιήθηκε δηλαδή για να γιορτάσουν οι υπουργοί τα γενέθλιά τους. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό προβλέπεται και είναι ακόμα μια παροχή του κράτους στα μέλη της κυβέρνησης - ενδεχομένως να είναι απλώς ένα είδος ρουσφετιού προς την πολιτική ηγεσία. Το συγκεκριμένο γεγονός θα ήταν ασήμαντο αν την ίδια στιγμή δεν χρησιμοποιούνταν ηθικοπλαστικά επιχειρήματα κατά πολιτικών αντιπάλων μέχρι και κατά ιεραρχών για να δικαιολογηθεί η μία ή η άλλη πολιτική.

Γίνονται ρουσφέτια στο Στρατό; Ολοι γνωρίζουν πως γίνονται και πολύ περισσότερο όσοι έχουν υπηρετήσει στο Στρατό Ξηράς - τα καλά "βύσματα" φροντίζουν να πάνε από την αρχή Αεροπορία και Ναυτικό. Αυτό γινόταν πάντα, αυτό εξακολουθεί να γίνεται και τώρα. Ανάλογα με τον υπουργό και την πολιτική περίοδο, το φαινόμενο πότε διογκώνεται και πότε ελαχιστοποιείται, όμως δεν εξαλείφεται. Επιπρόσθετα, για να έστελνε ο μητροπολίτης αιτήματα για ρουσφέτια στο Στρατό, σημαίνει ότι στο υπουργείο υπήρχε κάποιος που υποδεχόταν τα αιτήματα. Για να το κάνουμε πιο λιανά. Δεν μπορείς να στέλνεις κάτι χωρίς παραλήπτη και επίσης όταν ένα αίτημα δεν ικανοποιείται δεν... ξαναστέλνεις και κάποιοι δεν είναι στα υπουργεία μερικούς μήνες αλλά χρόνια. Αρα περισσεύει η υποκρισία και αυτό είναι που ενοχλεί περισσότερο απ' όλα.