Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 20:32

Στο ίδιο έργο ... θεατές

Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας προτίθεται να διαθέσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση και συντήρηση του δρόμου Μηλέα - Παναγιά Γιάτρισσα. 

Το συγκεκριμένο έργο μπορεί να θεωρείται σημαντικό για την περιοχή, αλλά στην εποχή που ζούμε το να δίνονται τόσα χρήματα για ένα δρόμο στην άκρη του πουθενά είναι νομίζουμε μεγάλη πολυτέλεια. Για να το πούμε διαφορετικά, τα  3,5 αυτά εκατομμύρια θα ήταν προτιμότερο να αξιοποιηθούν για να βελτιωθεί σε ένα-δύο σημεία ο υπάρχων δρόμος για τη Μάνη από το να πάνε στο βουνό. Την εποχή της... αστακομακαρονάδας η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έσερνε για χρόνια στην ίδια περιοχή ένα άλλο έργο, το Πλάτσα - Μηλέα, συνέχεια του οποίου είναι προφανώς αυτό που συζητάμε τώρα.

Η επανάληψη της ίδιας ιστορίας με ένα έργο που θα ξεκινήσει και δεν θα τελειώνει ποτέ, νομίζουμε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί. Δεν γνωρίζουμε ποιοι και για ποιους λόγους προωθούν τα οδικά δίκτυα στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά οδικά τμήματα που έχουν επείγοντα χαρακτήρα και μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική αξία. Οι προτεραιότητες όταν δεν τίθενται με βάση ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αλλά με βάση τις επιμέρους επιδιώξεις, οδηγούν τα πράγματα πάντα σε αχρείαστες ή σπάταλες παρεμβάσεις. Αυτό το μάθημα μετά την κρίση θα έπρεπε να το έχουν πάρει, αλλά δυστυχώς συνεχίζουμε να πορευόμαστε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.