Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017 15:57

Ελλιπής σηματοδότηση για τον ποδηλατόδρομο

Πριν από λίγο καιρό, με την ανάπλαση του πεζοδρομίου της Αριστομένους στα "Ουζάκια", διευθετήθηκε και η νέα χάραξη του ποδηλατόδρομου, ο οποίος σε ένα σημείο της διαδρομής του τέμνει κάθετα την οδό Μακεδονίας, τριάντα περίπου μέτρα μετά από την οδό Αριστομένους.

Στο σημείο εκείνο, η ανάπλαση έχει γίνει με κυβόλιθους, δεν υπάρχει επαρκής σήμανση και η λωρίδα του ποδηλατόδρομου δεν ξεχωρίζει εύκολα. Ιδίως το βράδυ.

Υπάρχει μόνο μια σχετική πινακίδα δεξιά, αλλά δεν είναι εύκολα ορατή από τους οδηγούς, γιατί είναι τοποθετημένη καθέτως (λοξά) δίπλα από κολόνα της ΔΕΗ. Για να την προσέξει ο διερχόμενος οδηγός, θα πρέπει να στρέψει το βλέμμα του προς τα δεξιά, όταν ήδη το όχημά του θα έχει φτάσει στη λωρίδα του ποδηλατόδρομου.

Επειδή ο δρόμος αυτός έχει μεγάλη κίνηση τροχοφόρων, πιστεύω ότι πρέπει να γίνει μια καλύτερη σήμανση για την έγκαιρη ενημέρωση – προειδοποίηση των οδηγών, ιδίως των ξένων και επισκεπτών της πόλης που δε γνωρίζουν και την ύπαρξη του ποδηλατόδρομου.

Σταύρος Καλυβιώτης

 

Υ.Γ. Αφορμή για την αποστολή αυτού του κειμένου, είναι ένα περιστατικό:

Προχθές, διερχόμενος με δίτροχο την οδό Πλάτωνος με κατεύθυνση την οδό Μακεδονίας, ακολουθούσα κανονικά δυο ΙΧ αυτοκίνητα που προηγούντο. Στην αρχή της Μακεδονίας στο σημείο του ποδηλατόδρομου, το προπορευόμενο αυτοκίνητο (με πινακίδες άλλης πόλης) φρέναρε ξαφνικά γιατί μπροστά του εμφανίστηκε ποδήλατο από τον ποδηλατόδρομο, που το οδηγούσε νεαρή κοπέλα. Ευτυχώς που δεν συνέβη ατύχημα.