Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 20:20

Μοναδικός στόχος η… απορρόφηση κονδυλίων

Γράφτηκε από τον
Μοναδικός στόχος η… απορρόφηση κονδυλίων

Είμαστε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο παρότι δεν έχουν οριστεί επισήμως οι βουλευτικές εκλογές.

Οι ευρωεκλογές είναι το Μάιο και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, οπότε οι βουλευτικές ή θα συμπέσουν ή θα γίνουν νωρίτερα. Να πάνε αργότερα με πιστοποιημένο το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων στην κάλπη θεωρείται αδιανόητο και κανένας δεν πρόκειται να αναλάβει τέτοιο ρίσκο για μερικές εβδομάδες θερινής παραμονής στην εξουσία. Η προεκλογική περίοδος στο κεντρικό επίπεδο συμπίπτει με αυτή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, με αποτέλεσμα τους επόμενους μήνες οι πάντες να ασχολούνται με τις εκλογές.

Είναι προφανές ότι σε ένα τέτοιο προεκλογικό περιβάλλον θα πάνε… θάλασσα μέχρι την Τρίπολη! Στα πλαίσια αυτά θα ακούσουμε για διαστημικούς σταθμούς, για υπερσύχρονα τρένα που θα πετάνε, για λιμάνια που θα γίνουν με άδειους φακέλους, για αεροδρόμια που θα χρηματοδοτηθούν από περιφερειακές τράπεζες και δρόμους που θα κατασκευαστούν από χρεοκοπημένους εργολάβους! Εννοείται ότι τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να γίνει, οι υποσχέσεις και τα μεγαλεπήβολα σχέδια στοχεύον στο να κρύψουν την ανυπαρξία ορθολογικού σχεδίου και υπαρκτού έργου.

Στα πλαίσια της υποσχεσιολογίας τις τελευταίες ημέρες έχει ξαναζεσταθεί η σούπα του σιδηροδρόμου. Ο ένας θα τον κάνει με ΣΔΙΤ, ο άλλος θα τον κάνει μνημείο και θα το αναδείξει μέσω της UNESCO και ο τρίτος θα τον κάνει τουριστικό αξιοθέατο. Το αποτέλεσμα γνωστό, μια τρύπα στο νερό μέχρι οι κυνηγοί μετάλλων να δώσουν την τελική λύση. Η αξιοποίηση του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου θα αποτελεί προεκλογική συζήτηση που θα ξεχνιέται την επομένη των εκλογών, μέχρις ότου ιδιώτες επενδυτές δουν ευκαιρία κέρδους μέσα από τη λειτουργία του. Οσο αυτό δεν συμβαίνει, θα εκπονούνται διάφορα προγράμματα και θα εκτελούνται ανάλογες δράσεις για να απορροφούνται κοινοτικά κονδύλια. Ο στόχος δηλαδή θα είναι τα κονδύλια και όχι η δρομολόγηση σύγχρονου τρένου για την ανάπτυξη της περιοχής. Κατόπιν τούτου να μην ξεχάσουμε να καταγγείλουμε τα νέα μνημόνια που έρχονται!

 


NEWSLETTER