Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 20:05

Το στρατόπεδο είναι “φιλέτο” για την ανάπτυξη της Καλαμάτας

Τη δημιουργία καμπ ΑμεΑ στην Καλαμάτα και στο Λουτράκι σχεδιάζει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Και στην Καλαμάτα το προγραμματίζει στο στρατόπεδο της πόλης, υιοθετώντας εμμέσως πλην σαφώς την πρόταση του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου για δημιουργία εκεί χώρου φιλοξενίας ατόμων με αυτισμό.

Το σχέδιο του κ. Τατούλη συνοδεύεται και με αιχμές – βολές του, που αναπαράγουν και τα παπαγαλάκια του, για κοινωνικό ρατσισμό του δημάρχου Καλαμάτας και αντιπάλου του στις εκλογές για την Περιφέρεια Παναγιώτη Νίκα, γιατί δεν θέλει να δοθεί ο συγκεκριμένος χώρος για τα ΑμεΑ. Ο κ. Νίκας έχει προτείνει άλλους χώρους για τα ΑμεΑ και το στρατόπεδο να διατεθεί για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπόρων Καλαμάτας, για τη φιλοξενία εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων.

Πέρα από τις αιχμές και την προεκλογική εκμετάλλευση περί δήθεν ρατσισμού, θα είναι πολύ κακό η αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλαμάτας να αποτελέσει πεδίο πολιτικής - προεκλογικής αντιπαράθεσης. Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και οφείλουν όλοι να το αντιμετωπίσουν με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ο κ. Τατούλης είναι αμφίβολο αν νοιάζεται και αν ενδιαφέρεται πραγματικά για το καλό της Καλαμάτας και την αξιοποίηση του στρατοπέδου με σκοπό το συμφέρον των πολιτών και την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης και της περιοχής.

Η Καλαμάτα και οι άνθρωποί της μόνο ρατσιστές δεν είναι και βρίσκονται μακριά από κάθε πράξη και σκέψη κοινωνικού αποκλεισμού. Η εικόνα της πόλης με τις διαβάσεις και τα μηχανήματα εξυπηρέτησης των ΑμεΑ στη θάλασσα το καλοκαίρι το επιβεβαιώνουν. Ο Τατούλης και τα παπαγαλάκια του σκόπιμα τα αγνοούν.

Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αξιοποίηση του στρατοπέδου είναι πολύ κρίσιμο ζήτημα για την ανάπτυξη της Καλαμάτας. Τα 200 στρέμματα του χώρου είναι “φιλέτο” και μπορούν να στηρίξουν το αύριο της πόλης. Εκεί μπορεί να γίνει το νέο Διοικητήριο και να φιλοξενήσει δημόσιες υπηρεσίες. Εκεί μπορεί να φτιαχτεί το σύγχρονο αθλητικό κέντρο της πόλης, με νέο κλειστό και καινούργιο δημοτικό στάδιο ή κολυμβητήριο, με την παράλληλη απελευθέρωση των υφιστάμενων αθλητικών χώρων στην υπηρεσία της λειτουργίας της πόλης με το βλέμμα στο 2030 και το 2050.

Αν όλα αυτά δεν υιοθετηθούν, εκεί μπορεί να γίνουν ξενοδοχειακές μονάδες που θα στηρίξουν την ανάπτυξη. Αν η πόλη και οι φορείς του τόπου δεν συνεννοηθούν και δεν συνεργαστούν, το “φιλέτο” δεν θα αξιοποιηθεί και η σημαντική ευκαιρία για τη συμβολή του στην ανάπτυξη θα χαθεί.