Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 18:33

Αλληλοσυγχαίρονται για να παίρνουν κουράγιο

Το σύστημα Τατούλη προσπαθεί να εκπέμψει μηνύματα αισιοδοξίας. Παπαγαλίζει ότι έχει δυνάμεις στην κοινωνία και ότι παραμένει ζωντανό στη διεκδίκηση της εξουσίας.

Η απουσία του Δέδε από την εκλογική μάχη δίνει αυτή τη δυνατότητα μιας και ως έχουν σήμερα τα πράγματα δείχνει να έχει περισσότερες πιθανότητες να φτάσει ο Τατούλης τη δεύτερη Κυριακή απ’ ό,τι ο υποψήφιος που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρουμε αν τα πράγματα θα συνεχίσουν να εξελίσσονται όμως έτσι, γιατί οι υποψήφιοι των κυβερνητικών κομμάτων, ιστορικά, είναι πάντα υπολογίσιμοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δέδες επειδή έχει κάνει ξανά εκλογές στην Πελοπόννησο, είναι γενικός γραμματέας Υποδομών και συσπειρώνει το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ευρύτερες δυνάμεις, έχει όλες τις δυνατότητες να κάνει… πέταγμα στην τελική ευθεία, που θα αφήσει πολλές μονάδες πίσω τα κουρασμένα παλικάρια του τατουλικού συστήματος.

Η εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να δημιουργήσει το σύστημα Τατούλη αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που το ίδιο πλασάρει στα μέσα ενημέρωσης. Οι ίδιοι και οι ίδιοι γυρίζουν χαμογελαστοί από γιορτή σε γιορτή χωρίς να τους δίνει κανείς σημασία. Ενας θίασος που παίζει το ίδιο έργο, προσπαθώντας να αποδώσει το… είμαστε ακόμα ζωντανοί, αλλά το χειροκρότημα δεν έρχεται! Χαρακτηριστική είναι η προχθεσινή εικόνα των δήθεν εγκαινίων μερικών μέτρων ασφάλτου που έχουν πέσει εδώ και δύο χρόνια σε έναν παράδρομο. Τα εγκαίνια είναι υποτίθεται γιορτή που συμμετέχουν τοπικοί παράγοντες και πολίτες. Πόσοι ήταν; Κανένας, μόνοι τους καμιά 15αριά άτομα άπλωσαν κορδέλα, την έκοψαν, βγήκαν φωτογραφία και έδωσε ο ένας στον άλλο συγχαρητήρια. Μιλάμε για παρωδία κανονική! Είναι πλέον φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα και οι δυνατότητες αντίδρασης του συστήματος είναι περιορισμένες. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία των εκλογών θα τελειώνουν τα καύσιμα της εξουσίας και τα… ποντίκια θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν μαζικά το καράβι. Η τεχνική αισιοδοξία δεν έσωσε ποτέ κανέναν γιατί στην κάλπη θα πάνε αυτοί που απουσιάζουν από φιέστες, γιορτές και εγκαίνια, δηλαδή οι πολίτες.