Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 18:16

Αναγκαία η επιτάχυνση των έργων υποδομής   

Μέσα στην πανδημία του κορονοϊού είχαμε μια σημαντική εξέλιξη σε σχέση με το δρόμο Πάτρα - Πύργος.

Το υπουργείο Υποδομών αποφάσισε επιτέλους να δράσει και προχώρησε στη λύση  των τεσσάρων συμβάσεων που είχαν υπογραφεί ενώ σταματά τις διαδικασίες για τις άλλες τέσσερις που εκκρεμούσαν. Με την απόφαση αυτή τελειώνει οριστικά το σίριαλ με την κατάτμηση του δρόμου σε 8… αντίδωρα, στην προσπάθεια αναδιάταξης του τοπίου στον εργοληπτικό κλάδο αλλά κυρίως στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τους γνωστούς επενδυτές με τα βοσκοτόπια! Γνωστές ιστορίες, τις οποίες όμως μάλλον δεν έχει πληροφορηθεί ακόμα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητάει και τα ρέστα!

Το Πάτρα - Πύργος, όπως είχε μπλέξει, δεν μπορούσε να προχωρήσει και δεν θα ολοκληρωνόταν ποτέ. Η λύση της κατάργησης όλων των προηγούμενων διαδικασιών και η ανάθεσή του με σύμβαση παραχώρησης αποτελούσε μονόδρομο για κάθε σοβαρή πολιτική ηγεσία. Η παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών για το μόνο που μπορεί να κατηγορηθεί είναι ότι άργησε να πράξει το αυτονόητο. Οφείλει τώρα να τρέξει τις διαδικασίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, προκειμένου να εγκριθεί η σύμβαση παραχώρησης με την «Ολυμπία Οδό» και να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του έργου από την Πάτρα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία.   

Στην περίοδο αμέσως μετά τον κορονοϊό η οικονομία, για να πάρει μπροστά, θα χρειάζεται μεγάλα έργα υποδομής, οπότε όσο γρηγορότερα τρέξουν οι διαδικασίες τόσο καλύτερα για την οικονομία και τους πολίτες. Το Πάτρα - Πύργος, το Καλό Νερό - Τσακώνα και το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη αποτελούν κομβικά έργα για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Η χώρα και η περιοχή μας χρειάζεται έργα, όχι εξυπνάδες και λόγια του αέρα. Η πραγματικότητα εκδικείται πάντα όποιον προσπαθεί με ψέματα και προπαγάνδα να θολώσει την εικόνα, να συγκαλύψει ευθύνες και να παραστήσει τον τιμητή.