Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 19:30

Κόντρα στην κοινή λογική

 

Υπάρχει πρόβλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων σε μία σειρά δήμους, μεταξύ των οποίων και στο Δήμο Πύλου - Νέστορος; Προφανώς και υπάρχει.

Το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες. Θα λυθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα το συγκεκριμένο πρόβλημα; Ολοι γνωρίζουν ότι ξεκινά σύντομα η ολοκληρωμένη διαχείριση και τα σκουπίδια θα οδηγούνται στις εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ, προκειμένου να γίνεται η επεξεργασία τους με τους όρους που επιβάλλει η νομοθεσία. Είναι δυνατόν λίγους μήνες πριν ξεκινήσει η συγκεκριμένη διαδικασία να παίζεται μικροπολιτικό παιχνίδι με τη διαχείριση των σκουπιδιών; Είναι, όσο υπάρχουν πρόθυμοι να θυσιάσουν το ευρύτερο συμφέρον.
Η υποβολή μήνυσης κατά του δημάρχου Πύλου - Νέστορος, του περιφερειάρχη και υπηρεσιακών παραγόντων για το ΧΑΔΑ στον "Αγιο Νικόλαο" Πύλου είναι άλλη μία επίδειξη ευαισθησίας με επίκληση στη νομιμότητα, με στόχο κυρίως το μικροπολιτικό όφελος. Εχει τηρηθεί ο νόμος σε σχέση με τη διαχείριση των σκουπιδιών στη συγκεκριμένη χωματερή; Δεν χρειάζεται να πάμε στα δικαστήρια, οι πάντες γνωρίζουν τι έχει συμβεί και βέβαια όλοι αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει και το δίκαιο της ανάγκης. Δεν ξύπνησε δηλαδή ένα πρωί ο νέος δήμαρχος Πύλου - Νέστορος και είπε ας πάω να καταστρέψω το περιβάλλον στη χωματερή του "Αγίου Νικολάου". Προσπαθεί ο άνθρωπος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα για τους επόμενους δυο-τρεις μήνες μέχρι να ξεκινήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση. Δεν είναι στόχος του να καταστρέψει το περιβάλλον ή να προκαλέσει βλάβη στην υγεία των δημοτών του, το αντίθετο, προσπαθεί να βρει μία λύση για να μην μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους μέσα στο καλοκαίρι πλήττοντας την υγεία των κατοίκων. Αποφάσισε λοιπόν σε έναν υπάρχοντα σκουπιδότοπο να διευθετήσει ένα χώρο για μια προσωρινή λύση. Οποιος θεωρεί ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν εξυπηρετεί μία ανάγκη, μία έκτακτη κατάσταση, συγκρούεται με την κοινή λογική και την πραγματικότητα. Οι πολίτες γνωρίζουν και θα επιστρέψουν στον καθένα ό,τι του αξίζει.