Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 19:30

Ο δήμαρχος δεν μπορεί πλέον να κρύβεται

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης έγινε με τη στήριξη του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης της περιοχής.

Η συγκεκριμένη επιλογή ήταν αποτέλεσμα προεκλογικής συμφωνίας ή συναλλαγής -ανάλογα με το πώς διαβάζει ο καθένας τις συγκεκριμένες πρακτικές μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής- και έχει πολλαπλώς σχολιαστεί και κατακριθεί. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στην πρώτη κρίση που κλήθηκε να διαχειριστεί ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης άφησε την Καλαμάτα χωρίς νερό για πάνω από 30 ώρες. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την πολύωρη διακοπή, αντί να δοθούν σεμνά και ταπεινά εξηγήσεις και να ζητηθεί συγγνώμη από τους πολίτες, είχαμε ύβρεις και ακραίους χαρακτηρισμούς όπως έχουν μάθει να συμπεριφέρονται πολιτικά οι χρυσαυγίτες. Καμία έκπληξη, τίποτα το μη αναμενόμενο. 

Δεν θα μπορούσε κανείς να προσδοκά τίποτα διαφορετικό. Αυτοί είναι. Κρύβονται όταν δεν μπορούν, ξεσπούν όταν στριμώχνονται ή νομίζουν ότι έχουν το πάνω χέρι. Το πρόβλημα δεν είναι πλέον ο Κουκούτσης αλλά ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος εγκρίνει και στηρίζει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Ο δήμαρχος έχει την ευθύνη για τις ύβρεις κατά δημοτικών συμβούλων, για τον ακραίο λόγο και βεβαίως για τη διακοπή νερού στην πόλη. Ο δήμαρχος οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες, η οποία για να έχει και νόημα θα πρέπει να συνοδεύεται από την παραίτηση του συνεργάτη του που άφησε την πόλη χωρίς νερό. Οποιος νομίζει ότι μπορεί να κρύβεται πίσω από ακραίες εκφράσεις και λεκτικούς προπηλακισμούς κάνει τεράστιο λάθος, γιατί υπάρχει η αμείλικτη πραγματικότητα της ανεπάρκειας η οποία φάνηκε στις βρύσες των Καλαματιανών. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πολύ περισσότερα από όσα ορισμένοι νομίζουν και στις δημοκρατίες φτάνει πάντα η ώρα της κάλπης, όπου και εξοφλείται ο λογαριασμός.