Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 19:26

Πλακάκι και ψήφος


Στο ποδόσφαιρο λένε πως “ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”. Αντίστοιχα στην πολιτική η “συνταγή” που φέρνει ψήφους επίσης δεν αλλάζει.

 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, αφού κέρδισε τις εκλογές με τις αναπλάσεις, δεν έχει σκοπό να αλλάξει συνταγή. Για το λόγο αυτό πήρε δάνειο για να συνεχίσει την πλακόστρωση και στο υπόλοιπο πεζοδρόμιο της Αριστομένους μέχρι το Πάρκο, ενώ το μεγάλο στοίχημα -και αυτό που θα κρίνει τις εκλογές- είναι η ανάπλαση στη Ναυαρίνου. Ο κόσμος ψηφίζει με βάση αυτό που φαίνεται και το καινούργιο πλακάκι λίγους μήνες πριν τις εκλογές σε ένα χώρο που έχει αφεθεί στην τύχη του εδώ και χρόνια, θα είναι κάτι εντυπωσιακό και εξόχως προσοδοφόρο σε ψήφους.

Η ανάπλαση της Παραλίας δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι είναι έργο σημαντικό και δεν είναι βιτρίνας. Αρκεί να δένει όμως με μια σειρά από άλλα μέτρα που έχουν να κάνουν με το τι θα υπάρχει στην Παραλία από την πλευρά των καταστημάτων και βέβαια πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία στη Ναυαρίνου. Τα ζητήματα αυτά, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας, είναι πολυσύνθετα. Χρειάζεται διάλογος με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης, που θα καταλήγει στην εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης ανάδειξης του παραλιακού μετώπου η οποία και θα εφαρμοστεί με αποφασιστικό τρόπο από τη δημοτική αρχή και στη τελευταία της λεπτομέρεια. Αυτά είναι όμως δύσκολα, γι' αυτό... πλακάκι και ψηφαλάκι.