Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 19:58

Νικητές και ηττημένοι στον πόλεμο Ν.Δ. - Τατούλη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης είναι ο αδιαφιλονίκητος νικητής στη μάχη για τα σκουπίδια που ξέσπασε μετά την ερώτηση που κατέθεσαν δέκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μεγάλη ηττημένη και πολιτικά λαβωμένη βγήκε από τη σύγκρουση η Νέα Δημοκρατία, αφού σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις (και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) οι περισσότεροι βουλευτές της υπέγραψαν την ερώτηση χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενό της. Βεβαίως στην Ελλάδα είναι πολύ συνηθισμένη πρακτική η ομαδική υπογραφή μιας ερώτησης από βουλευτές που δεν ξέρουν το περιεχόμενό της, αλλά εμπιστεύονται τον συνάδελφό τους που την συνέταξε, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση σίγουρα κάτι πήγε πολύ στραβά, με συνέπεια να χρεωθεί η Νέα Δημοκρατία τουλάχιστον τον λάθος χειρισμό του θέματος. 

Ουσιαστικά η Νέα Δημοκρατία αν και βρίσκεται στον προθάλαμο του Μαξίμου προσωρινά δείχνει ανίκανη να χειριστεί μια απλή κρίση που ξέσπασε στο εσωτερικό της και γι' αυτό επιλέγει το δρόμο της σιωπής εκτιμώντας ότι όλα θα ξεχαστούν πολύ γρήγορα. Ουσιαστικά επιλέγει να κουκουλώσει το πρόβλημα, όπως κουκουλώνουν τις δύο τελευταίες δεκαετίες τα εσωκομματικά τους προβλήματα όλα τα κόμματα που πορεύονται προς την εξουσία. Στη συνέχεια τα βρίσκουν μπροστά τους και κάπως έτσι ξεκινούν οι διασπάσεις. Θα μου πείτε: Είναι λάθος να εξάγονται συμπεράσματα από μεμονωμένα γεγονότα. Πράγματι είναι λάθος αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν έχει επιδείξει χαμηλά αντανακλαστικά μόνο στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Εκτός από το πρόβλημα των δασικών χαρτών και δυο-τριών τοπικιστικών θεμάτων παρακολουθεί απαθέστατη τις κυβερνητικές επικοινωνιακές ακροβασίες περιμένοντας την κυβέρνηση να πέσει σαν ώριμο φρούτο. 

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις “γαλάζιες” αδυναμίες η νίκη του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη ούτε μόνιμη είναι ούτε του εξασφαλίζει την επόμενη θητεία. Αντιθέτως, ίσως αποδειχθεί πύρρειος νίκη όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για την κόρη του Εύη που ήταν υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Χαμένοι μακροπρόθεσμα ενδεχομένως να βγουν και όσοι “γαλάζιοι” αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι τάχθηκαν άκριτα στο πλευρό του κ. Τατούλη υπογράφοντας ανακοινώσεις με βαριές κουβέντες για τους δέκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Πληγωμένος και μόνος γιατί για μια ακόμα φορά δεν μπόρεσε κανένας να τον προστατέψει, βρέθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

Ποιος χαμογελάει; Μα φυσικά ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας που ως έμπειρος “πολεμιστής” περίμενε να κατακάτσει ο κουρνιαχτός για να πάρει ξεκάθαρη θέση στο πλευρό των νικητών και της… ενότητας. 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 17:58