Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 19:58

Απεργεί η ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

 

Αντιγράφω ανακοίνωση: “Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας ομόφωνα καταδικάζει και απορρίπτει την αντιδραστική αξιολόγηση που επιχειρεί να εφαρμόσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και η προηγούμενη Σαμαρά - Βενιζέλου.

Η κυβέρνηση και η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης (σ.σ. υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης) πιστοί κι αυτοί, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στις μνημονιακές υποσχέσεις τους, προχωρούν τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Μια αξιολόγηση, που τάχα έχει σκοπό να βελτιώσει τις υπηρεσίες του Δημοσίου προς τον πολίτη και να απαλλάξει τη δημόσια διοίκηση από τις παθογένειες που την ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες. Ας μην γελιόμαστε όμως, κύριοι συνάδελφοι, και κυρίως ας μην γελιούνται οι πολίτες”.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας την οποία συνεχίζω να αντιγράφω: “Μοναδικός στόχος και απώτερος σκοπός της αξιολόγησης είναι το ξεπούλημα επικερδών δημόσιων υπηρεσιών στους ιδιώτες. Το Δημόσιο ήδη από το 2000 κάτω από τη θεωρία του ευέλικτου και επιτελικού κράτους εκχώρησε πολλές αρμοδιότητες σε εργολάβους, υποβαθμίστηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες και όλες οι τεχνικές και άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τη συντήρηση και την ανάπτυξη των υποδομών των πόλεων ιδιωτικοποιήθηκαν”. 

Και τι θα κάνει η ΑΔΕΔΥ; Συνεχίζω την αντιγραφή: “Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να προκηρύξει απεργία - αποχή όλων των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα. Ταυτόχρονα, οργανώνουμε τη συλλογική μας αντίσταση βήμα-βήμα με τα σωματεία και τις ομοσπονδίες μας σε ένα συλλογικό αγώνα, προκειμένου και αυτή η απόπειρα να έχει την τύχη του νόμου του Κ. Μητσοτάκη, που οδηγούσε σε διαθεσιμότητες και απολύσεις, ο οποίος καταργήθηκε στην πράξη από τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων σε όλα τα στάδια της αξιολόγησης”. 

Σας διαβεβαιώνω ότι τα παραπάνω δεν είναι ούτε… τρολιά, ούτε πρωταπριλιάτικο αστείο. Είναι η ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των στελεχών της δημόσιας διοίκησης ενός κράτους, που φιλοδοξεί να παραμείνει ανάμεσα στα πιο ανεπτυγμένα του κόσμου. Για ποια Ευρώπη, για ποια ανάπτυξη και για ποιο μέλλον να συζητήσουμε; Εδώ παραμένει ζητούμενο η αξιολόγηση των υπαλλήλων και εμείς συζητάμε για “προβλήματα πολυτελείας”. 

Καλή τύχη Ελλάδα...  

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 18:24