Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 19:59

Αναπλάσεις ή επενδύσεις; 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 Παρακολουθώντας μέχρι τώρα το διάλογο για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης μου έχει κάνει εντύπωση ότι σχεδόν όλοι οι φορείς συζητούν για αναπλάσεις στο λιμάνι της Καλαμάτας και κανένας (εκτός αν μου έχει διαφύγει) για πώλησή του και μετατροπή του σε μαρίνα με παράλληλη πρόβλεψη για προβλήτες, που θα μπορούν να δένουν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια εξωτερικά του λιμενοβραχίονα. 

Προφανώς οι παραγωγικές τάξεις και η επιστημονική κοινότητα του νομού  εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η οικονομική μεγέθυνση θα επιτευχθεί μόνο με αναπλάσεις, όπως τις προηγούμενες δεκαετίες εκτιμούσαν ότι οι επισκέπτες θα έρθουν από την Τσακώνα και όχι από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Παράλληλα η σημερινή δημοτική αρχή, όπως και οι προηγούμενες,  ενδιαφέρεται μόνο για να γίνει δημοτικό το Λιμενικό Ταμείο ώστε να διαχειρίζονται οι τοπικοί άρχοντες και όχι κάποιος διορισμένος από την κεντρική κυβέρνηση τα… τραπεζοκαθίσματα στην προβλήτα του λιμανιού. Ετσι λοιπόν στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας δένουν μόνο βαρκούλες, ψαροκάικα και καμιά δεκαπενταριά κρουαζιερόπλοια το χρόνο, ενώ στις τουρκικές μαρίνες δεν χωρούν τα σκάφη πολυτελείας των Δυτικοευρωπαίων. Αν όμως κάποιος προτείνει να πωληθεί το λιμάνι της Καλαμάτας για να μετατραπεί σε μαρίνα πολυτελών σκαφών, πιο πιθανό είναι να βρεθεί αντιμέτωπος με μαύρες σημαίες παρά να ακούσει σοβαρά επιχειρήματα κατά της επένδυσης. 

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαδήλωνε κατά της πώλησης του ΟΛΠ στην Cosco και δήλωνε ότι θα ακυρώσει την πώληση όταν γίνει πρωθυπουργός. Βεβαίως τα  χρόνια πέρασαν και αφού χάσαμε πάνω από το 30% του εισοδήματός μας γιατί τουλάχιστον τα 2/3 των Ελλήνων πίστεψαν όσους τους έλεγαν ότι για τα δεινά φταίνε οι… καπιταλιστές, προχθές πωλήθηκε ο ΟΛΘ χωρίς να πέσει ούτε ένα δακρυγόνο. Ελπίζω μόνο να μην χρειαστεί να χάσουμε άλλο τόσο από το εισόδημά μας μέχρι να ανακαλύψει η τοπική κοινωνία ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται με αναπλάσεις, αλλά με επενδύσεις ακόμα και αν αυτές προέρχονται από πρώην… κομμουνιστές της Κίνας ή από Τούρκους αστούς που θέλουν να δραπετεύσουν από την ισλαμική κόλαση του Ερντογάν. 

Σε κάθε περίπτωση, θα είχε ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τον τζίρο του λιμανιού της Καλαμάτας με τον αντίστοιχο της διπλανής μαρίνας. Ετσι για να ξέρουμε βρε αδερφέ ποιος συνεισφέρει εισόδημα στην πόλη και ποιος κάνει… αναπλάσεις. 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 19:23