Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 14:29

Η νάρκη έσκασε στα πόδια του δημάρχου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Πέρυσι στις 2 Οκτωβρίου στο άρθρο με τίτλο "Ο Βασιλόπουλος πάτησε τη νάρκη" έγραφα μεταξύ άλλων:

"Ο πολιτικά άπειρος δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αντί να κινηθεί με μπούσουλα τη μετριοπαθή πολιτική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προτίμησε να στρίψει δεξιότερα κι έτσι πάτησε τη... νάρκη της ακροδεξιάς, επιλέγοντας να συνεργαστεί με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση. Προφανώς ο κ. Βασιλόπουλος δεν έχει αντιληφθεί ότι πατώντας τη νάρκη κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα όχι μόνο την τετραετή του θητεία, αλλά και το μέλλον της Καλαμάτας. Σε κάθε περίπτωση, η συμπόρευση με έναν πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής που δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του θα βρεθεί αναπόφευκτα στο στόχαστρο, όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά γενικότερα του συνταγματικού τόξου.

Από εκεί και πέρα, είναι θέμα χρόνου και μόνο η Νέα Δημοκρατία να αφήσει πολιτικά έκθετο το δήμαρχο Καλαμάτας, αφού κανένας σώφρων πολιτικός δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει το μέλλον του και την καριέρα του για να υπερασπιστεί την ακροδεξιά στροφή μιας δημοτικής αρχής. Αν στο πολιτικό κάδρο προστεθεί και η άρνηση του Μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να δώσει άφεση αμαρτιών και ζωτικό πολιτικό χώρο στους ακροδεξιούς υβριστές του, γίνεται κατανοητό ότι τα περιθώρια τείνουν να γίνουν ασφυκτικά για τον κ. Βασιλόπουλο. Τι μπορεί να κάνει ο κ. Βασιλόπουλος για να ασφαλίσει τη νάρκη και να συνεχίσει την τετραετή πορεία του; Πρώτα από όλα να συνειδητοποιήσει ότι ο δρόμος για την κόλαση είναι πάντα στρωμένος με αγαθές προθέσεις. Και στη συνέχεια, να κατανοήσει ότι στην πολιτική εκείνο που μετράει περισσότερο είναι η διαχείριση των συμβόλων. Ετσι κι αλλιώς, αν σκάσει η νάρκη, κανείς δεν θα θυμάται ποιοι είχαν μετατρέψει την αυτοδιοίκηση σε ναρκοπέδιο".

Δυστυχώς ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν αντιλήφθηκε το μέγεθος του κινδύνου και αγνόησε τις προειδοποιήσεις επειδή προφανώς τις θεωρούσε υπερβολικές. Τώρα που έσκασε η νάρκη και κινδυνεύει να περάσει στην Ιστορία ως απλός συνεργάτης μιας εγκληματικής οργάνωσης, θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει αντιληφθεί όχι μόνο το λάθος του αλλά και ότι η πολιτική δεν είναι παίξε - γέλασε και χαμογέλασε στο φακό.

Θανάσης Λαγός

lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 14:32