Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 11:56

Αναβάθμιση υποδομών του Αεροδρομίου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η σύμβαση παραχώρησης του Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», αν όλα πάνε δεξιά, θα υπογραφεί το 2025 και άρα δεν υπάρχει προοπτική να αναβαθμιστεί ο αεροσταθμός πριν την τουριστική σεζόν του 2026.

Σε αυτό το συμπέρασμα συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες και πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα να καταγράψουμε για μια ακόμα φορά τα χρόνια και τα εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν για τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο εξαιτίας της αδιαφορίας της τοπικής πολιτικής και επιχειρηματικής ηγεσίας για το Αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Έτσι και αλλιώς η τοπική πολιτική, οικονομική και πνευματική ηγεσία είχε άλλες προτεραιότητες πιστεύοντας ότι θα εξάγει λάδι στην Κίνα και δημόσιους υπαλλήλους στην υπόλοιπη Ελλάδα.  Ανεξάρτητα από τις ψευδαισθήσεις της τοπικής ελίτ, η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος πριν αποκτήσουν ένα σύγχρονο αεροδρόμιο θα πρέπει αφενός να ενημερωθούν για το ποιος θα αναβαθμίσει και πότε τις υπόλοιπες υποδομές πλην του αεροσταθμού (που θα εκσυγχρονιστεί από τον παραχωρησιούχο). Δυστυχώς όμως δεν γνωρίζουμε επισήμως ούτε αν έχει ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση των 50 στρεμμάτων, που απαιτούνται για την επέκταση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών. Δεν γνωρίζουμε επίσης αν και πότε θα επεκταθεί ο διάδρομος του Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», ώστε να εξυπηρετούνται και αεροπλάνα ευρείας ατράκτου. Τέλος δεν γνωρίζουμε αν και από ποιον θα ανακατασκευαστεί ο πύργος ελέγχου, όπως έχει εξαγγελθεί πολλές φορές.

Προφανώς η πολιτική και οικονομική ελίτ θεωρεί θέμα ήσσονος σημασίας την αναβάθμιση του Αεροδρομίου Καλαμάτας και για αυτό προτιμά να ασχολείται με αναπλάσεις και λιτανείες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αδιαφάνειας και αδιαφορίας είναι περιττή κάθε συζήτηση για άλματα στον τουρισμό, που θα φέρουν τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο δίπλα στις ανεπτυγμένες τουριστικές Περιφέρειες της Ελλάδας. Μέσα στις ίδιες συνθήκες ανθούν μόνο θεωρίες συνωμοσίας, που βλέπουν οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης των περιουσιών, ώστε να πουληθούν αντί πινακίου φακής σε ολιγάρχες. Και οι Αγανακτισμένοι της επόμενης χρεοκοπίας που έχουν μεγαλώσει με αυτές τις θεωρίες, ήδη στήνουν αγχόνες και τροχίζουν μαχαίρια.

 lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός