Τρίτη, 05 Μαϊος 2015 17:05

Το μήνυμα των εκδρομέων της Πρωτομαγιάς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Χιλιάδες εκδρομείς προτίμησαν να πιάσουν το Μάη στη μεσσηνιακή ύπαιθρο, αντί να διαδηλώσουν δίπλα σε συνδικαλιστές - υποψήφιους πολιτικούς... αν και οι τελευταίοι δεν ανησυχούν για τη θέση τους, αφού γνωρίζουν ότι όσο λιγότεροι πηγαίνουν στις πορείες, τόσο πιο σίγουρη είναι η δική τους σταδιοδρομία.

Ετσι κι αλλιώς βέβαια, οι εκδρομείς του τριήμερου που επισκέφτηκαν τη Μεσσηνία ήταν πολύ περισσότεροι απ' όσους πιστεύουν ότι σε περίοδο «ανθρωπιστικής κρίσης» απλώς συνεχίζεται κανονικά η τουριστική κίνηση! 

Φυσικά, αυτοί που έχτισαν την πολιτική τους καριέρα μιλώντας για «ανθρωπιστική κρίση» σε ανέργους του ιδιωτικού τομέα, μάλλον θα δυσκολευτούν να παραδεχτούν ότι το αντιμνημονιακό παραμύθι πλησιάζει στο τέλος του κι ότι οι αφηγητές του θ' αναγκαστούν να μεταμορφωθούν σε μνημονιακούς δράκους, για να σώσουν τη θεσούλα τους. Γι' αυτό, πριν πάνε για... αγωνιστικά τσίπουρα, θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν κατά της "Ευρώπης των μονοπωλίων" και κατά του πολιτισμού γενικότερα.

Στην πραγματική ζωή τώρα, μακριά από τις ιδεοληψίες των πολιτικών που οραματίζονται επιστροφή στον 20ό αιώνα, όλα δείχνουν ότι η ύφεση φτάνει στο τέλος της, αρκεί να μη συμβεί κάποιο ατύχημα. Τα γεμάτα καταστήματα της Μεσσηνίας κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς αποτελούν προάγγελο της επερχόμενης ανάκαμψης - και σίγουρα διαψεύδουν όσους έχτισαν πολιτική καριέρα με κραυγές περί «ανθρωπιστικής κρίσης». 

Βεβαίως ακόμα υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι που υποφέρουν. Βεβαίως ακόμα υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που δεν πληρώνονται στην ώρα τους ή παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Βεβαίως ακόμα υπάρχουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι που φοβούνται ότι θα μείνουν απλήρωτοι τον επόμενο μήνα. Βεβαίως ακόμα υπάρχουν χιλιάδες επιχειρηματίες που χρωστούν τα μαλλιοκέφαλά τους και αγωνιούν για το αύριο. Ομως, σιγά σιγά η πλειοψηφία των πολιτών αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η επιστροφή στην καθημερινότητα θα συντελεστεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όταν οι πολιτικοί θα βγάλουν τη μάσκα του επαναστάτη σωτήρα και θα φορέσουν τη στολή του διαχειριστή. 

Με απλά λόγια: Οι εκδρομείς του τριήμερου της Πρωτομαγιάς έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Ψήφισαν στο άτυπο δημοψήφισμα "επιστροφή στην ομαλή καθημερινότητα", μαυρίζοντας τους ιδεοληπτικούς που ονειρεύονται να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Βόρεια Κορέα. Κι από το ραντεβού στα γουναράδικα, προτίμησαν το ραντεβού στα... τσιπουράδικα. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Μαϊος 2015 16:47