Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 17:01

Ψαρεύοντας ψήφους σε αεροδιαδρόμους 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Στο προχθεσινό άρθρο με τίτλο «Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πύλη της Πελοποννήσου» έγραψα στην αρχή: “Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη του τουρισμού, μια από τις πρώτες προτεραιότητες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, τη διεθνή πύλη της Πελοποννήσου και ένα από τα πιο δυναμικά αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την έναρξη των πτήσεων της British Airways που θα συνδέσουν το Λονδίνο με την Καλαμάτα, και όλα δείχνουν ότι ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μάλλον εγκαταλείπει το ανεδαφικό σχέδιο για δημιουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη και προσγειώνεται στην πραγματικότητα με στόχο να αξιοποιήσει τον αερολιμένα της Καλαμάτας. Ελπίζουμε μόνο να πιστεύει αυτά που γράφει στην χθεσινή ανακοίνωση και να μην έχει άλλες προτεραιότητες μετά από δυο - τρεις μήνες”. 

Τελικώς δεν πέρασαν ούτε… τρεις μέρες και χθες ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ έστειλε δελτίο Τύπου με τίτλο: “Πρώτη προτεραιότητα το αεροδρόμιο της Τρίπολης”. Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται επί λέξει: "«Το αεροδρόμιο της Τρίπολης παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου» ήταν η κοινή διαπίστωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εκπλήρωση αυτού του στόχου". 

Τις δηλώσεις του κ. Τατούλη δεν πρόκειται να τις σχολιάσω γιατί θα πάει τζάμπα το μελάνι. Ο άνθρωπος είναι στενοχωρημένος επειδή δεν μπόρεσε να μαζέψει τις υπογραφές που απαιτούνταν για να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και θα ήταν άδικο να του ασκώ κριτική σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για αυτόν. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τατούλης συνεχίζει να ψαρεύει ψήφους στον αεροδιάδρομο της Τρίπολης και πολύ καλά κάνει αφού τον πιστεύουν και τον ψηφίζουν. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τη στάση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για το αεροδρόμιο της Τρίπολης. Τελικώς ο ΣΥΡΙΖΑ στοιχίζεται πίσω από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ ο “οποίος δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες” για τη δημιουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη; Αλήθεια σε τι διαφέρει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία που ψάρευαν ψήφους στο αεροδρόμιο της αρκαδικής πρωτεύουσας; 

Δεν περιμένω απαντήσεις. Ούτε αλλαγή πολιτικής. Την έχω ξαναδεί την παράσταση και δεν θα εκπλαγώ ούτε αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλεύσει με τον κ. Τατούλη, όπως έκαναν στο παρελθόν οι άσπονδοι εχθροί του από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Οταν ψαρεύεις στον ίδιο αεροδιάδρομο, δεν αποκλείεται να βρεθείς και στο ίδιο ψηφοδέλτιο.

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 17:12