Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 11:01

Ημέρα Novartis στο Ευρωκοινοβούλιο

Η υπόθεση της Novartis θα βρεθεί στο επίκεντρο σήμερα στο Στρασβούργο καθώς η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη θα μιλήσει στην επιτροπή διαφθοράς της Ευρωβουλής, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία εντός της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την αναστολή των δικαιωμάτων του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου.

Το ΕΛΚ θα ψηφίσει σήμερα πρόταση του αρχηγού του Μάνφρεντ Βέμπερ να αναστείλει τα δικαιώματα του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου.

Ο Βέμπερ έχει προτείνει αναστολή ενός έτους των δικαιωμάτων του Έλληνα ευρωβουλευτή ως μέλους της ομάδας, ενώ τα δύο τρίτα των ευρωβουλευτών που θα παρευρεθούν στην ψηφοφορία θα χρειαστούν για να περάσει η πρόταση του Βέμπερ.

Παράλληλα, η Ελένη Τουλουπάκη θα μιλήσει στην επιτροπή διαφθοράς της Ευρωβουλής, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενημερώσει λεπτομερώς τους ευρωβουλευτές για το τι συνέβη με το σκάνδαλο Novartis και πώς κατέληξε να διώκεται.

Επιπλέον, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητήσει την παρέμβαση των θεσμικών οργάνων της ΕΕ στην υπόθεση, η οποία συνδέεται άμεσα με το καθεστώς του κράτους δικαίου στη χώρα.

Πηγή: tvxs.gr