Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 10:49

Μητσοτάκης: Μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ώστε να στηρίζουμε τα νοικοκυριά

Την καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του στο Facebook για τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού του έργου έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Χάρη στην καλή πορεία της οικονομίας μπορούμε να κάνουμε τις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ώστε να στηρίζουμε τα νοικοκυριά», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός εστίασε στα δύο καλά νέα της οικονομίας για τη χώρα, δηλαδή στη νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον Οίκο Standard and Poor’s και στην υποβολή στην ΕΕ του 4ου αιτήματος πληρωμής, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, από το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για ένα ακόμη πολύ σημαντικό γεγονός που αφορά τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο, το οποίο είναι το «Δικαίωμα στη Λήθη», το οποίο θεσπίστηκε από την κυβέρνηση ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Αναφερόμενος στο θέμα των ευρωεκλογών είπε: «Καταθέσαμε χθες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής του κόμματος των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου με την παραγγελία της εισαγγελέως του Ανώτατου Δικαστηρίου για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ηλία Κασιδιάρη και άλλων 12 ατόμων, μεταξύ των οποίων και 11 βουλευτές των Σπαρτιατών για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογικού σώματος. Οι μέχρι στιγμής εξελίξεις δικαιώνουν τη νομοθετική πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας, πριν από ένα χρόνο, βάσει της οποίας ο Άρειος Πάγος έκρινε πανηγυρικά ότι εγκληματικές οργανώσεις περιβαλλόμενες τον μανδύα πολιτικού κόμματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην εκλογική διαδικασία. Είναι χρέος όλων μας να προστατεύουμε τη Δημοκρατία διαρκώς και να μην ξεχνάμε ποτέ ότι σαν σήμερα συμπληρώνονται 57 χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών που έφερε την επταετή χούντα στη χώρα μας».

«Θα ξαναπώ ότι η Νέα Δημοκρατία κατεβαίνει με ένα ψηφοδέλτιο εμπειρίας, αλλά και ανανέωσης. Ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό, βαθιά εθνικό αλλά και γνήσια ευρωπαϊκό. Οι 42 υποψήφιοί μας προέρχονται από όλη τη χώρα, αλλά και την ομογένεια, από όλα τα επαγγέλματα αλλά και κάθε κοινωνική τάξη. Είναι πρόσωπα με διακρίσεις και ένσημα ζωής η καθεμιά και ο καθένας στον τομέα του. Το μήνυμα που εκπέμπει είναι “Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη”, που είναι για μένα και το ζητούμενο της αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου. Ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες, σταθερότητα και συνέχεια στο εσωτερικό» συμπλήρωσε.