Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 14:30

Brexit: Το Εργατικό Κόμμα προτιμά πρόωρες εκλογές από ένα δεύτερο δημοψήφισμα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Brexit: Το Εργατικό Κόμμα προτιμά πρόωρες εκλογές από ένα δεύτερο δημοψήφισμα

Το Εργατικό Κόμμα θα ψηφίσει αυτήν την εβδομάδα για να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, εάν η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αποτύχει να διατηρήσει εν ζωή το σχέδιό της για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση έπειτα από την απόρριψη του σχεδίου του Τσέκερς από την ΕΕ στο Στρασβούργο, που άφησε σε επισφαλή θέση την έκβαση των διαπραγματεύσεων Βρυξελλών-Λονδίνου και την ίδια την θέση της πρωθυπουργού.

Το δημοψήφισμα όμως αυτό θα αφορά αποκλειστικά το περιεχόμενο της συμφωνίας που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο και όχι την ανατροπή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος του 2016 με το οποίο αποφασίστηκε η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος στο Λίβερπουλ. Επειτα από συνομιλίες πέντε ωρών, σύνεδροι και συνδικαλιστικά στελέχη συμφώνησαν σε κείμενο που θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο.

«Βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να οργανωθούν εάν η συμφωνία (που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit) απορριφθεί από το Κοινοβούλιο», εξήγησε εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος. «Και αν δεν διεξαχθούν εκλογές, το Εργατικό Κόμμα θα πρέπει να υποστηρίξει όλες τις εναλλακτικές που θα βρίσκονται στο τραπέζι, ανάμεσά τους και η εκστρατεία για την διεξαγωγή δημόσιας ψηφοφορίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER