Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 12:00

«Μεταξά»: Παραιτήθηκε η μοναδική εξειδικευμένη γιατρός της Μονάδας Μαστού

Αποχώρησε από το ΕΣΥ η επιστημονικά υπεύθυνη γιατρός της Μονάδας Μαστού του «Μεταξά», όμως σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, η μονάδα συνεχίζει τη λειτουργία της.

Μπορεί η κυβέρνηση να αναφέρεται συχνά στο βάρος που έχει δώσει στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, όμως τα πραγματικά προβλήματα με την αντιμετώπιση των ασθενών, αλλά και των γιατρών, φαίνεται ότι αντί να μειώνονται, αυξάνονται.

Κι αυτό διότι πρόσφατα, ανακοινώθηκε η επικείμενη οικειοθελή αποχώρηση από το ΕΣΥ της επιστημονικά υπεύθυνης ιατρού της Μονάδας Μαστού Ελευθερίας Ιγνατιάδου από το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Μεταξά».

Υπενθυμίζεται ότι το «Μεταξά» είναι το μεγαλύτερο ογκολογικό ίδρυμα της χώρας και με την αποχώρηση της κ. Ιγνατιάδου, το τμήμα μαστού μένει να λειτουργεί δίχως εξειδικευμένο προσωπικό.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του Σύλλογος Εργαζομένων, τους τελευταίους δέκα μήνες η Μονάδα Μαστού λειτουργούσε υποστελεχωμένη, με τη συνδρομή της μοναδικής ειδικευμένης ιατρού και περιστασιακά κάποιων ειδικευομένων.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν καλύφθηκαν οι αυξημένες ανάγκες και η μοναδική ειδικευμένη γιατρός οδηγήθηκε σε παραίτηση, «η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παύση της λειτουργίας της κλινικής».

Ωστόσο, ο διοικητής του νοσοκομείου Σαράντος Ευσταθόπουλος, διαψεύδει το κλείσιμο της κλινικής, καθώς όπως αναφέρει η Μονάδα Μαστού του Νοσοκομείου «Μεταξά», παρά τις όποιες δυσκολίες, εξυπηρετεί πλήθος ασθενών που χρήζουν στενής ιατρικής παρακολούθησης ή εξειδικευμένης χειρουργικής επέμβασης, σε αγαστή συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου.

Μάλιστα, ο διοικητής τονίζει ότι η μονάδα θα συνεχίσει να λειτουργεί σε συνεργασία με τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Σαρώφ Παύλο και τον διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Μανίκη Παναγιώτη, ενώ έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Μονάδας Μαστού του Νοσοκομείου «Μεταξά».

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους αναφέρουν ότι στη Μονάδα Μαστού πραγματοποιούνταν όλες οι σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις που αφορούν σε βιοψίες, στερεοτακτικές βιοψίες, χειρουργεία με ογκοπλαστική και πλαστική αποκατάσταση, παρακολούθηση των ασθενών, πρωινά τακτικά εξωτερικά ιατρεία, πλήρες πρόγραμμα ολοήμερης λειτουργίας ιατρείων, αλλαγές χειρουργικών τραυμάτων, διοικητική υποστήριξη ασθενών, εξιτήρια, αναρρωτικές άδειες, φάκελοι ΚΕΠΑ και συνταγογράφηση και ως εκ τούτου απαιτείται εξειδικευμένος γιατρός για την αντιμετώπιση των περιστατικών και την οργάνωση της μονάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε ξηλώσει τον διοικητή του νοσοκομείου «Μεταξά».

Πηγή: news247.gr