Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 14:45

Καλαμάτα: Σύλληψεις για κλοπές, χασίς και παραβάσεις ΚΟΚ

Επειδή κατείχε συνολικά 26,2 γραμ. χασίς και ένα τσιγαριλίκι χασίς συνελήφθη ένας 51χρονος Έλληνας στην Καλαμάτα την περασμένη Τετάρτη, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στο νομό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Αστυνομία, τον συλληφθέντα οι αστυνομικοί βρήκαν σε ένα ψιλικατζίδικο όπου πήγαν για να τον αναζητήσουν και τότε αυτός οικειοθελώς τοὺς έφερε και τοὺς έδωσε από το εσωτερικό του μαγαζιού μια ποσότητα χασίς 2,2 γραμ. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του συλληφθέντα για έρευνα και βρήκαν άλλα 24 γραμ. χασίς και το τσιγαριλίκι, τα οποία κατάσχεσαν. Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη για ναρκωτικά και ένας Πακιστανός στα Φιλιατρά, ο οποίος κατείχε 6,5 γραμ. χασίς.

2 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ

Ακόμη, την ίδια μέρα, συνελήφθησαν ένας 26χρονος Ρομά στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών, ο οποίος κατηγορείται ότι νωρίτερα μπήκε σε σπίτι στην περιοχή και έκλεψε ένα κινητό τηλέφωνο, εκμεταλλευόμενος ότι η παθούσα -η οποία τον είδε καθώς αυτός έφευγε και κάλεσε την Αστυνομία- είχε ξεκλείδωτη την πόρτα και έκανε σε μικρή απόσταση αγροτικές δουλειές, ενώ πάνω του οι αστυνομικοί βρήκαν και 0,2 γραμ. ηρωίνης κι έτσι συνελήφθη και για κατοχή ναρκωτικών εκτός από την κλοπή. Για κλοπή όμως συνελήφθη και ένας 22χρονος Έλληνας, ο οποίος φέρεται ότι έκλεψε το κινητό τηλέφωνο και ένα ρολόι από έναν άνδρα στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας. Ένας υπάλληλος του ΚΤΕΛ που τον είδε, ειδοποίησε την Αστυνομία και αφού συνελήφθη, ο παθών πήρε πίσω τα πράγματά του.

Επίσης, συνελήφθησαν 2 Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και ένας αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.