Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 19:27

Μείωση ποινής για απαγωγή Πακιστανού στη Μεσσηνία

Τρεις Πακιστανοί καταδικάστηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας σε 19 χρόνια και 11 μήνες κάθειρξη ο καθένας, ως δράστες της απαγωγής συμπατριώτη τους το Δεκέμβριο του 2011, μέσα από το σπίτι του στα Κρεμμύδια. Πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη ο καθένας και για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο χθες το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία αυτή σε σύσταση συμμορίας.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε μετά την καταγγελία Πακιστανού στο Τμήμα της Πύλου. Σύμφωνα με τον αστυνομικό που κατέθεσε στη δίκη, τους κατήγγειλε ότι ομοεθνής του έπεσε θύμα απαγωγής από συμπατριώτες τους, οι οποίοι ζητούσαν λύτρα 4.000 ευρώ από τους ίδιους, καθώς και από συγγενείς του στο Πακιστάν προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Η περιπέτεια του απαχθέντα ξεκίνησε στις 22 Δεκεμβρίου όταν ομάδα ομοεθνών του μπήκε νύχτα στο σπίτι όπου ζούσε με άλλους συμπατριώτες του στα Κρεμμύδια, άρπαξαν με τη βία όσα χρήματα είχαν πάνω τους και στη συνέχεια τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και τον μετέφεραν στο Βλαχόπουλο. Οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για σύσταση συμμορίας, αρπαγή, ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και για παράνομη είσοδο στη χώρα. 

 

Ν.Κ.