Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 17:41

Καλαμάτα: 7 χρόνια σε Μαροκινό “μετρ” στις διαρρήξεις αυτοκινήτων 

Σε 7 χρόνια και 1 μήνα κάθειρξη καταδίκασε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν 33χρονο Μαροκινό υπότροπο, “μετρ” στις διαρρήξεις αυτοκινήτων.

Αυτός και ο 21χρονος Αλγερινός μαθητευόμενός του -ο οποίος καταδικάστηκε με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας σε 6 χρόνια και 5 μήνες κάθειρξη- είχαν διαρρήξει μέσα σε δύο μήνες με κατσαβίδι και λοστό συνολικά 13 αυτοκίνητα στην Καλαμάτα και το Ασπρόχωμα και είχαν αποπειραθεί να ανοίξουν άλλα 3 κλέβοντας από μέσα χρήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο υπήρχε. Οι δύο κλέφτες συνελήφθησαν στα τέλη του περασμένου Απριλίου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ τους αναζητούσε η Ασφάλεια μετά τη διάρρηξη που έμελλε να είναι και η... μοιραία γι' αυτούς, το προηγούμενο βράδυ από τη σύλληψή τους, σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην οδό Πραξιτέλους. Οι κατηγορούμενοι με κατσαβίδι παραβίασαν την κλειδαριά του αυτοκινήτου και έκλεψαν από μέσα 2 κινητά τηλέφωνα και προσωπικά έγγραφα της ιδιοκτήτριας. Ομως τους είδαν και αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν στην Αστυνομία πώς έμοιαζαν οι δύο δράστες. Ετσι ξεκίνησαν οι αναζητήσεις και το απόγευμα της επομένης στην οδό Κορώνης τους βρήκαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και τους προσήγαγαν στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Πάνω τους κουβαλούσαν τα κινητά τηλέφωνα και τα έγγραφα που είχαν κλέψει από το αυτοκίνητο, ενώ σε ένα τσαντάκι οι αστυνομικοί βρήκαν ένα ζευγάρι γάντια, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και δύο ρολόγια, μια φωτογραφική μηχανή και ένα πορτοφόλι. 

Οπως φάνηκε, επέλεγαν αυτοκίνητα που οι ιδιοκτήτες τους είχαν ξεχάσει μέσα ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα πράγματα αξίας, αλλά και καλά αυτοκίνητα στα οποία θεωρούσαν ότι μπορεί κανείς να έχει αφήσει χρήματα. 

Ο 33χρονος Μαροκινός καταδικάστηκε και για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, όπως και ο 21χρονος Αλγερινός ο οποίος μάλιστα έδειξε στους αστυνομικούς μια πλαστή βελγική ταυτότητα και καταδικάστηκε και για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης. Και οι δύο όταν εκτίσουν την ποινή τους θα απελαθούν, ενώ μετά την απέλαση το δικαστήριο απαγόρευσε την είσοδό τους στη χώρα για 10 χρόνια.

Ν.Κ.