Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 10:01

Νέοι εισαγγελείς στην Καλαμάτα

 

Τη μετακίνηση των εισαγγελέων Εφετών Βασίλη Παππαδά και Πρωτοδικών Καλαμάτας Στυλιανής Γιαϊλόγλου αποφάσισε σε συνεδρίασή του το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους το Σεπτέμβριο τις θέσεις των δύο εισαγγελικών λειτουργών θα καταλάβουν ο εισαγγελέας Εφετών Αθήνας Αχιλλέας Ζήσης και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυπαρισσίας Σοφία Γκουγκουλιάνα. Ο κ. Παππαδάς, ένας άνθρωπος ευρείας παιδείας και αντίληψης, μετατίθεται στο Ναύπλιο, ενώ η κ. Γιαϊλόγλου στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Με αποφάσεις του ίδιου συμβουλίου, στη Λαμία μετακινείται η πρόεδρος Πρωτοδικών Καλαμάτας Ευθαλία Λύτρα και στη θέση της τοποθετείται η νεοπροαχθείσα πρόεδρος Θεοδώρα Τέτσιου.

Στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας τοποθετείται ως προϊσταμένη η νεοπροαχθείσα εισαγγελέας Πρωτοδικών Μαγδαληνή Καλπακίδου.

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

Στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας μετατίθεται από το Γύθειο όπου υπηρετεί η Αθανασία Κατσαργύρη, στη θέση του Χαράλαμπου Παππά, ο οποίος μετακινείται στο Πρωτοδικείο Πειραιά. Επίσης, σε θέσεις πρωτοδικών Καλαμάτας τοποθετούνται οι πάρεδροι Στεφανία – Αγγελική Καπακτσή, Μαρία Διακογεωργίου και Δέσποινα Πανδή.

Εν τω μεταξύ, από τους συνολικά 61 απόφοιτους της Εθνικής Σχολής Δικαστών (εκπαιδευόμενοι 23ης σειράς) στην Καλαμάτα τοποθετείται ως δικαστικός πάρεδρος η Δήμητρα Ρέβελα.

Ο ΝΕΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ

Ο νέος εισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας Αχιλλέας Ζήσης έχει διατελέσει εισαγγελέας Διαφθοράς Βορείου Ελλάδος, καθώς και προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου. Στην Καλαμάτα έρχεται από το Εφετείο Αθηνών.

Ν.Κ.