Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 07:49

Σε Νησιώτη και Αλβανό: Δις ισόβια για το φόνο του Μεσάι και του 3χρονου Κερί

Δύο φορές σε ισόβια δεσμά, όπως και πρωτόδικα, και σε πολυετείς καθείρξεις καταδικάστηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας ο 26χρονος κατηγορούμενος Β.Δ. από τη Μεσσήνη και ο 33χρονος Αλβανός κατηγορούμενος Χ.Τ.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο Νησιώτης έσφαξε τον τρίχρονο Κέρι, ενώ ο Αλβανός Χ.Τ. πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε τον πατέρα του παιδιού Φιλίπ Μεσάι. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε και τους 11 συνολικά κατηγορούμενους ένοχους με τις ίδιες κατηγορίες με τις οποίες καταδικάστηκαν πρωτόδικα. Παρά την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα, στο συνταξιούχο αστυνομικό επιβλήθηκε η ίδια πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 8 ετών, χωρίς το δικαστήριο να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου. Το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου ζήτησε και ο συνήγορος του Γ.Π. για τον εντολέα του, και όταν το δικαστήριο το απέρριψε, δήλωσε ότι θα προσφύγει στον Αρειο Πάγο. Στο μοναδικό κατηγορούμενο που αναγνώρισε ελαφρυντικό το δικαστήριο ήταν αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας στο Χ.Δ., καθώς εκτίμησε ότι στην απολογία του είπε αλήθειες για την εμπλοκή του στην εγκληματική οργάνωση και την διακίνηση ναρκωτικών. 

 

ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ

Ο κατηγορούμενος Αλβανός Χ.Τ. καταδικάστηκε σε δις ισόβια κάθειρξη και 12 χρόνια κάθειρξη (1 χρόνο λιγότερο από την πρωτόδικη απόφαση) για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, για το διπλό φονικό, την οπλοφορία και οπλοχρησία της καραμπίνας.

Ο κατηγορούμενος Β.Δ. καταδικάστηκε σε δις ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη (3 χρόνια λιγότερα από την πρωτόδικη απόφαση) και χρηματική ποινή 30.500 ευρώ για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, για το διπλό φονικό, την οπλοφορία και οπλοχρησία του μαχαιριού και αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών.

Ο κατηγορούμενος Γ.Π., που είχε γυμναστήριο, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών και 6 μηνών αφού κρίθηκε ένοχος όπως και πρωτόδικα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, απόπειρες εκβιάσεων και εκβιάσεις, υπόθαλψη εγκληματία και οπλοκατοχή.

Ο κατηγορούμενος Χ.Δ., αδερφός του Β.Δ., καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ως τοξικομανής, και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών.

Ο κατηγορούμενος Δ.Σ., ξάδερφος των Β.Δ. και Χ.Δ., καταδικάστηκε σε 18 έτη κάθειρξη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, απλή συνέργεια στο διπλό φονικό, αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών. Ακολουθούσε με αυτοκίνητο το όχημα του Μεσάι και μετά το έγκλημα πήρε τον Αλβανό Χ.Τ. και τον ξάδερφό του Β.Δ. και έφυγαν μαζί. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών.

Ο κατηγορούμενος δημόσιος υπάλληλος Ν.Κ. καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών, όπως πρωτόδικα και χωρίς ελαφρυντικά, για υπόθαλψη εγκληματία και οπλοφορία. Μετά το έγκλημα είχε μεταφέρει το Χ.Τ. στην Αθήνα.

Η κατηγορούμενη Α.Α., γυναίκα του καταδικασθέντα στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Β.Β., καταδικάστηκε σε 9 έτη κάθειρξη αφού κρίθηκε ένοχη όπως και πρωτόδικα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια στην αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ως τοξικομανής.

Οι κατηγορούμενοι Π.Κ. και Σ.Κ. (πατέρας και γιος) καταδικάστηκαν σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή (1 χρόνο λιγότερο από την πρωτόδικη απόφαση) για ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου το οποίο αναγνωρίστηκε στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Η Ε.Π., σύντροφος του δίδυμου αδελφού του Β.Β., καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 3 ετών (1 χρόνο λιγότερο από την πρωτόδικη απόφαση) για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ως τοξικομανής. 

Ο κατηγορούμενος συνταξιούχος αστυνομικός Δ.Δ. (που κατηγορήθηκε ότι έδινε πληροφορίες όταν ήταν ακόμη στην υπηρεσία) καταδικάστηκε, όπως πρωτόδικα και χωρίς ελαφρυντικά, σε 8 χρόνια κάθειρξη για παροχή πληροφοριών στην εγκληματική οργάνωση.

Ν.Κ.