Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 08:09

Λαμπρός εορτασμός στην Παναγία Βλαχέρνας

 

Με λαμπρότητα έγινε ο εορτασμός της Κατάθεσης της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου, γιορτής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, στον Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, στο Πάρκο της Βλαχέρνας.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Στη συνέχεια έγινε λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους γύρω από το πάρκο συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων και μελών του με παραδοσιακές στολές, του ιερού κλήρου και πλήθους πιστών.

Με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων έδωσε μικρή συναυλία στο χώρο του πάρκου κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα όλων. Το κοινό καλωσόρισε η πρόεδρος του συλλόγου Βιβή Παντελάκη, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο κ. Λεβεντάκης αφού συνεχάρη το σύλλογο, με το βλέμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο τόπος έχει μείνει πολλά χρόνια πίσω, η Τριφυλία πρέπει να πάει μπροστά. Ο στόχος μου και ο σκοπός μου είναι αυτός, η Τριφυλία να πάει μπροστά. Θα δώσω το σώμα μου, το κορμί μου, την τελευταία μου πνοή για την Τριφυλία. Την αγαπώ, το έχω αποδείξει και θα το αποδεικνύω κάθε μέρα».

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασόπουλος έδωσε τις ευχές του και τόνισε πως ο Σύλλογος Φιλοπροόδων είναι ένας σύλλογος προς μίμηση για όλη τη Μεσσηνία και όλη την Ελλάδα. Στην αναφορά του για τις εκλογές που έρχονται ευχήθηκε καλή δύναμη και οι πολίτες να επιλέξουν αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να προσφέρουν στον τόπο.

Στις εκδηλώσεις το «παρών» έδωσε και η αντιπεριφερειάρχης Άννα Καλογεροπούλου.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία.

Κ.Μπ.