Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 16:52

Πέθανε ο πρωτεργάτης του Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας Christian Ljunggren

Γράφτηκε από την
Πέθανε ο πρωτεργάτης του Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας Christian Ljunggren

 

Ο 75χρονος μαέστρος και πρωτεργάτης του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας Christian Ljunggren απεβίωσε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας:  “Ο Σουηδός Christian Ljunggren, με σπουδές στη θεολογία, στη μουσική και στη μουσικολογία, δεν υπήρξε μόνο μεγάλος καλλιτέχνης και εξαιρετικός συντονιστής των μουσικών προγραμμάτων της Σουηδικής Ραδιοφωνίας επί 20ετία, αλλά και επαγγελματίας με σπουδαίες οργανωτικές ικανότητες, καθώς και βαθιά γνώση ακόμη και των οικονομικών παραμέτρων του καλλιτεχνικού χώρου. Οι ιδιότητές του αυτές καταδεικνύουν την πολυμερή προσωπικότητά του, που συνεδύαζε την υψηλή καλλιτεχνική ενασχόληση με την πρακτικότητα. Υπήρξε, επίσης, γνώστης του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.
Στο πλαίσιο της Interkultur, της οποίας διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής αναπτύσσοντας παγκόσμια δράση, ενώ στο τέλος της ζωής του τιμήθηκε και με το αξίωμα του Επιτίμου Προέδρου, ο Christian Ljunggren έβαλε τα θεμέλια του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, προετοίμασε τη διενέργειά του για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015 και είχε το γενικό συντονισμό κατά την εξέλιξή του. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήλθε στην Καλαμάτα και διηύθυνε τις σπουδαίες τελετές ενάρξεως και λήξεως του Φεστιβάλ τον Οκτώβριο του 2015, κατά τη διάρκεια των οποίων εντυπωσίασε το κοινό και τους χορωδούς, ενώ υπεβάλετο σε χημειοθεραπεία.”
Ο δήμαρχος  Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας απέστειλε συλλυπητήρια μηνύματα στη σύζυγο του εκλιπόντος, Margaretha, καθώς και στον πρόεδρο της Interkultur.


NEWSLETTER