Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 21:42

Κατάλληλο το νερό από την πηγή του Βάλτου στον Πύργο Τριφυλίας

Κατάλληλο είναι το νερό της πηγής του Βάλτου στον Πύργο Τριφυλίας σύμφωνα με τις αναλύσεις, απαντά ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Τριφυλίας Παναγιώτης Γυφτάκης προς τον τοπικό σύμβουλο του χωριού Αναστάσιο Γαλάνη με έγγραφό του.

Ο ίδιος μας είπε πως αυτό δείχνουν και οι τελευταίες αναλύσεις που έγιναν πρόσφατα. Από εκεί και πέρα τόνισε ότι υπεύθυνη υπηρεσία για την ύδρευση είναι η ΔΕΥΑΤ αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν χρειάζεται απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου.

Στη σχετική απάντησή του μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σχετικά με τις αναλύσεις νερού της πηγής Βάλτου η ΔΕΥΑ Τριφυλίας στα πλαίσια του προγράμματος παρακολούθησης του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης έχει διεξάγει έλεγχο του νερού μετά τη δεξαμενή στις 4/7/2016 και οι τιμές των αποτελεσμάτων βρέθηκαν εντός των ορίων που καθορίζονται στην κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ). Η ΔΕΥΑ Τριφυλίας έχει προβεί σε νέα δειγματοληψία της οποίας τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν στην Τ.Κ. Πύργου στις 26/8/2017. Για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού η δεξαμενή καθαρίστηκε πέρυσι. Η απόφαση για τη χρήση του νερού της πηγής Βάλτου πάρθηκε από τον τεχνικό προϊστάμενο της υπηρεσίας κ. Φώτη Γκούτη, λόγω έλλειψης νερού της Τ.Κ. Πύργου. Παράλληλα υπήρξε και τηλεφωνική ενημέρωση του τοπικού προέδρου, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι απαραίτητο διότι υπεύθυνη υπηρεσία για την ύδρευση είναι η ΔΕΥΑ Τριφυλίας».

 

Κ.Μπ.