Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 13:50

Ξεκίνησαν οι σχολικές εκδρομές προς την Καλαμάτα - Έρχονται μαθητές από διάφορα μέρη

Ξεκίνησαν οι σχολικές πενταήμερες εκδρομές και η Καλαμάτα αναμένεται και φέτος να αποτελέσει πόλο έλξης για αρκετούς μαθητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας που θα επιλέξουν την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα για να περάσουν όμορφα.

Οι πενταήμερες (ή και τετραήμερες ανάλογα πάντα με το κάθε σχολείο) εκδρομές για τους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου, είναι το σημείο αναφοράς για κάθε σχολική χρονιά, ένα γεγονός που μένει χαραγμένο για πολλά χρόνια στην συνείδησή τους και που φυσικά θα έχουν να θυμούνται όταν αργότερα θα έχουν τελειώσει το σχολείο και θα έχουν βγει στον «στίβο» της ζωής.

Η Καλαμάτα άλλωστε, αποτελεί εδώ και ορισμένα χρόνια μια από τις πρώτες επιλογές των σχολείων όλης της χώρας, αφού η πρόσβαση σε αυτή είναι εύκολη αλλά και οικονομική.

Είναι μία πόλη όπου οι εκδρομείς μπορούν να τα συνδυάσουν όλα, διασκέδαση και εκπαίδευση και που φυσικά προτείνεται για την εποχή της άνοιξης, αφού η γεωγραφική της θέση όσο «ανοίγει» ο καιρός την κάνει ακόμα πιο ακαταμάχητη.

Ήδη στην Καλαμάτα είδαμε το Σαββατοκύριακο σχολεία από δύο διαφορετικές πόλεις, με τους μαθητές να τριγυρίζουν κυρίως στο ιστορικό κέντρο αλλά και στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου.

Οι εκδρομές των σχολείων προς την Καλαμάτα αναμένεται να κορυφωθούν το επόμενο διάστημα, όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα.