Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 14:43

Νυχτερινή ανάβαση με τον ΕΟΣ στο Χαλασμένο

Nυχτερινή ανάβαση θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά o Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας αυτό το Σαββατοκύριακο 22-23 Σεπτεμβρίου, στο Χαλασμένο Βουνό του Ταϋγέτου, από το δάσος της Βασιλικής.

Με οδηγό το σεληνόφως και βοηθό το φακό κεφαλής, οι συμμετέχοντες αναμένεται να αντικρίσουν μαγευτικές εικόνες από το ορεινό τοπίο και το ολόγιομο φεγγάρι που θα καθρεφτίζεται στα νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου.

Το Χαλασμένο είναι μια απότομη κορφή του Ταϋγέτου, που υψώνεται στα 2.204 μέτρα, φημισμένη για την ομορφιά και την αγριότητά της. Οφείλει δε το όνομά της στους κεραυνούς που έχει δεχτεί.

Ο βαθμός δυσκολίας της νυχτερινής εξόρμησης είναι 2+ (που σημαίνει ότι δεν είναι κατάλληλη για αρχάριους, καθώς απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και τεχνικές ικανότητες). Η πορεία θα διαρκέσει περίπου 8 ώρες.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένο εξοπλισμό και να γνωρίζουν τη χρήση του. Απαιτείται καταρχάς ένα καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (πεζοπορικό / ορειβατικό) και κατά προτίμηση ένα μακρύ παντελόνι, άνετο για  πεζοπορία. Επίσης χρειάζονται: υπνόσακος, σκηνή, σακίδιο, μπατόν (προαιρετικά), φακός κεφαλής (με εφεδρικές μπαταρίες), νερό, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο για τον ήλιο, φλις, αντιανεμικό μπουφάν, σκούφος και γάντια. Ενα μέρος του εξοπλισμού (π.χ. σκηνές) μπορεί να το δανείσει ο ΕΟΣ.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή -η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τους αρχηγούς της ανάβασης- μπορεί να επικοινωνεί τις καθημερινές με τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), κατά τις ώρες 9 - 10.30 μ.μ., στο τηλέφωνο 27210 97733.

Δηλώσεις γίνονται δεκτές έως και αύριο Παρασκευή 21/9. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και, αν συμπληρωθεί ο αριθμός των θέσεων, οι συμμετοχές μπορεί να κλείσουν να κλείσουν νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία. Αν όμως υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι την τελευταία στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να το δηλώσει το συνομότερο.

Η αναχώρησης θα γίνει από το σύλλογο στις 3 μ.μ. του Σαββάτου και η επιστροφή κατά το απόγευμα-βράδυ της Κυριακής.

Αρχηγοί της ορειβατικής ομάδας είναι ο Μανώλης Αλοίμονος (6944-57797) και ο Κώστας Κακλίδης (6976-830694).