Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 15:24

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τη μεταφορά των μαθητών στη Μάνη

Με αίτημα την άμεση και συνολική λύση των προβλημάτων της μεταφοράς προς και από το γυμνάσιο, οι μαθητές του Γυμνασίου Καρδαμύλης συνέχισαν χθες για δεύτερη μέρα την αποχή τους από τα μαθήματα.

Το Γυμνάσιο Καρδαμύλης έχει μαθητές από 19 χωριά του Δήμου Δυτικής Μάνης, τα περισσότερα από τα οποία είναι σε αποστάσεις από 8 μέχρι και 25 χιλιόμετρα από το σχολείο.

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών. Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από το γυμνάσιο, υπάρχουν χωριά που δεν εξυπηρετούνται καν και οι μαθητές πρέπει να φτάσουν με δικό τους μέσο στη Στούπα, για να επιβιβαστούν αν είναι τυχερά και υπάρχουν θέσεις είτε στο λεωφορείο της γραμμής είτε σε λεωφορείο από άλλα χωριά. Το μεσημέρι πρέπει να επιστρέψουν σπίτι με δικά τους μέσα από τη Στούπα. Υπάρχουν χωριά που κάποιες μέρες δεν εξυπηρετούνται ή που εξυπηρετούνται μέχρι τη Στούπα και από εκεί δεν υπάρχει μεταφορά προς Καρδαμύλη. Κάποιες διαδρομές εξυπηρετούνται από το ΚΤΕΛ με το λεωφορείο της γραμμής, στο οποίο επιβαίνουν και πολίτες που τους συμπεριφέρονται υβριστικά, έχουν προτεραιότητα στην επιβίβαση, αφήνοντας έξω ή όρθιους αρκετούς μαθητές. Κάποιες φορές χρειάζεται να πληρώσουν στο ΚΤΕΛ εισιτήριο. Το μεσημέρι ενδέχεται να σχολάσουν στις 12 (ελλείψει καθηγητών) και να φτάσουν σπίτι τους στις 4 το απόγευμα.