Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 21:02

Οργή και αγανάκτηση για το παροπλισμένο ασθενοφόρο στη Χώρα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

 

Γράφει ο Δημήτρης Πλεμμένος

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί σε κατοίκους της Χώρας του Δήμου Πύλου - Νέστορος για το παροπλισμένο εδώ και χρόνια ασθενοφόρο, που έχει γίνει δωρεά για την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών της περιοχής, αλλά μόνο αυτό δεν κάνει.

Το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει διαθέσιμος οδηγός, ώστε να λειτουργεί σε όλες τις βάρδιες, υποχρεώνει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Χώρας να εξυπηρετούνται από τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Πύλου. Κι αν τα οχήματα της Πύλου είναι σε άλλα περιστατικά, όπως συμβαίνει συχνά, τότε καλούνται ενισχύσεις από το ΕΚΑΒ Φιλιατρών.

Έτσι έγινε και χθες το μεσημέρι, όταν ένα αυτοκίνητο τραυμάτισε την 17,5 ετών κόρη του Παναγιώτη Λίτσα στη Χώρα. Όπως ο ίδιος κατήγγειλε στην “Ε”, το παιδί έμεινε σφαδάζοντας στο οδόστρωμα για περίπου 50 λεπτά, καθώς το ασθενοφόρο από την Πύλο ήταν σε άλλο περιστατικό και έτσι χρειάστηκε να έρθουν διασώστες από τα Φιλιατρά, δηλαδή περίπου από απόσταση 30 χλμ. Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ από τα Φιλιατρά έκαναν ό,τι μπορούσαν και μετέφεραν την κοπέλα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, από όπου εν τέλει ευτυχώς πήρε εξιτήριο.

Ο Παναγιώτης Λίτσας όμως οργισμένος και απευθυνόμενος προς κάθε κατεύθυνση και αρμόδιο καυτηριάζει τον διαχρονικό παροπλισμό του ασθενοφόρου λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “αυτοί που έπρεπε να είναι υπεύθυνοι είναι μόνο για φιέστες και για γουρνοπούλες”. Αναφέρθηκε μάλιστα και σε άλλες πρόσφατες περιπτώσεις, όπου η έλλειψη ασθενοφόρου δημιούργησε προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

“Θέλουν να μας αναγκάσουν να φύγουμε για Καλαμάτα ή άλλες περιοχές; Εμείς αποφασίσαμε να μείνουμε στον τόπο μας με τις οικογένειές μας και να δουλέψουμε εδώ” ανέφερε με εμφανή αγανάκτηση αλλά και ένταση λόγω της κατάστασης που βίωσε με το παιδί του. Ποιος μπορεί να του δώσει άδικο;

Και φανταστείτε πόσο πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση τους θερινούς μήνες, που τα ασθενοφόρα από την Πύλο καλούνται να καλύψουν υπερδιπλάσιες ανάγκες από αυτές του χειμώνα.

Και μιας και τελευταία ασχολούμαστε ιδιαιτέρως με τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, μήπως η αναμόρφωση του υγειονομικού χάρτη είναι πιο επείγουσα;

 

(Φωτογραφία αρχείου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 21:05