Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 07:45

Η ΔΕΥΑΚ έκοψε το νερό στους τσιγγάνους της Αγίας Τριάδας

Tις παροχές ύδρευσης στους τσιγγάνους της Αγίας Τριάδας διέκοψε χθες το πρωί η ΔΕΥΑΚ, σε εφαρμογή σχετικής εντολής του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

Η εντολή του Π. Νίκα κινείται στο πλαίσιο αποφάσεων που ελήφθησαν στη σύσκεψη, η οποία είχε γίνει πέρυσι τον Δεκέμβριο στην Αθήνα, υπό τον γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Αγγελο Συρίγο.
Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε στην "Ε" ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Ανδρέας Καραγιάννης, συνεργεία της ΔΕΥΑΚ διέκοψαν παράνομες συνδέσεις με το δίκτυο ύδρευσης, τόσο στην περιοχή βόρεια του 6ου Λυκείου Καλαμάτας (του παλιού Πολυκλαδικού), όσο και στην ιδιοκτησία του δήμου στην περιοχή Παλιάμπελα, όπου ο δήμος προγραμματίζει να κατασκευαστεί δημοτικό γυμναστήριο.
Σχετική απόφαση -όπως σημειώνεται και στο ενημερωτικό έγγραφο της ΔΕΥΑΚ προς το γραφείο του δημάρχου- είχε ληφθεί και από το Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης στο τέλος του περασμένου χρόνου. Στην απόφαση αυτή αναφερόταν ότι η ΔΕΥΑΚ θα προβεί "στην αποξήλωση των παράνομων συνδέσεων με το δίκτυο ύδρευσης που έχουν κάνει αθίγγανοι στην περιοχή της Αγίας Τριάδας". Προβλεπόταν επίσης ότι η δημοτική επιχείρηση θα προέβαινε -εφόσον υπήρχαν αιτήματα ιδιοκτητών- και στη διακοπή των παροχών ύδρευσης και σε ιδιοκτησίες στις οποίες διαμένουν τσιγγάνοι.
Β.Γ.Μ.